DVANAEST RUSKIH RAFINERIJA NAFTE POGOĐENE DRONOVIMA! Samo JEDAN cilj imaju i od njega neće odustati!

Autor:

Svet

17.03.2024

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva je optužila Ukrajinu za terorističke aktivnosti u pokušaju da omete trodnevne predsedničke izbore u toj zemlji.

DVANAEST RUSKIH RAFINERIJA NAFTE POGOĐENE DRONOVIMA! Samo JEDAN cilj imaju i od njega neće odustati!

Foto: printscreen twitter

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) je prema izvoru za Rojters lansirala 12 napada dalekosežnim dronovima na ruske rafinerije od početka rata u Ukrajini. Jedna od napadnutih rafinerija je Slavjanski u Krasnodarskom kraju u Rusiji, a napad je izveden u saradnji sa drugim ukrajinskim snagama.

Neimenovani izvor ističe da SBU sprovodi strategiju koja ima za cilj da podriva ekonomski potencijal Rusije i smanjuje protok petro dolara usmerenih na rat. Ovi napadi su izazvali pažnju javnosti i izazvali reakciju Rusije koja optužuje Ukrajinu za terorizam uoči predsedničkih izbora.

Optužbe i reakcije

Moskva je optužila Ukrajinu za terorističke aktivnosti u pokušaju da omete trodnevne predsedničke izbore u toj zemlji. Ruski mediji su izvestili da su dronovi napali rafinerije u vlasništvu naftnih kompanija Rosneft i Lukoil. Ovi napadi su izazvali zabrinutost u Rusiji, s obzirom na to da nafta i naftni derivati predstavljaju važne izvore prihoda za tu zemlju, koja ih izvozi u desetine zemalja širom sveta, prenosi Rojters.

Reakcija Ukrajine

Ukrajinski izvor ističe da SBU i Ukrajinska vojna obaveštajna agencija (GUR) nastavljaju sa operacijama koje imaju za cilj da oslabe ekonomsku moć Rusije. Ovi napadi predstavljaju deo ukrajinske strategije usmerene na smanjenje ekonomskog uticaja Rusije i usmeravanje pažnje na ratne napore.

Napadi dalekosežnim dronovima na ruske rafinerije predstavljaju značajan razvoj događaja u kontekstu rata između Ukrajine i Rusije. Ovi napadi imaju potencijal da imaju dugoročne ekonomske posledice, a reakcije Moskve i Kijeva dodatno naglašavaju značaj ovog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading