SRBIN OSUĐEN ZBOG PROVALE U STAN MINISTARKE AUSTRIJE: Detalji hapšenja su neverovatni!

Autor:

Svet

13.03.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđen Srbin zbog provale u stan austrijske ministarke

SRBIN OSUĐEN ZBOG PROVALE U STAN MINISTARKE AUSTRIJE: Detalji hapšenja su neverovatni!

Foto: jutjub


Muškarac (50) iz Srbije osuđen je danas na četiri godine bezuslovnog zatvora u bečkom okružnom sudu zbog provale u bečki stan ustavne ministarke Karoline Edštadler. Višestruko osuđivani čovek prihvatio je kaznu nakon konsultacija sa braniocem Piterom Filipom i ljubaznim, iritantnim „zbogom“ se oprostio od prisutnih predstavnika medija. Na sankciju je pristao i javni tužilac, čime je presuda već pravosnažna.

Provala u stan ministarke

Okrivljeni i njegov saučesnik su na profesionalan način pristupili stanu ministarke tako što su 23. avgusta 2023. godine polugom i potisnom pločom razvalili sigurnosna vrata. Nakon što su pronašli dragocenosti u vrednosti od oko 8.000 evra, provalnici su primetili da na adresu stiže kriminalistička policija i žurno pobegli sa 60 evra u gotovini i vaj-faj kamerom.

Počinioci uhapšeni

Srbinu (50) se ušlo u trag i uhapšen je na osnovu DNK tragova ostavljenih na mestu zločina. Iako nije dao informacije o svom saučesniku, priznao je krivično delo.


Srbin je prvi put osuđen za provalu u Austriji 1995. godine, a usledilo je još pet osuda. Nedavno, 2021. godine, odslužio je dve i po godine zbog komercijalne krađe provalom i, nakon što je odslužio veći deo izrečene kazne, deportovan i dobio je zabranu boravka.


Ministarka Karolina Edštadler je za provalu saznala dok je bila na odmoru zahvaljujući svojoj aplikaciji za praćenje na mobilnom telefonu. Ona je pohvalila rad bečke policije, ističući brzu istragu i hapšenje počinioca kao posledicu pažljivog rada forenzičara, LKA i dobrih kontakata sa vlastima u inostranstvu.


Osuđeni Srbin istakao je da je njegov poslodavac u Srbiji prošle godine bankrotirao i da je zbog toga bio u finansijskim teškoćama. "Izvinjavam se", naglasio je tokom suđenja.



Ovaj slučaj još jednom pokazuje koliko je važno pažljivo raditi na rešavanju kriminalnih slučajeva, kao i značaj saradnje između policijskih organa različitih zemalja. Ministarka Edštadler je istakla važnost brze istrage i hapšenja počinioca, čime je još jednom potvrđena profesionalnost rada bečke policije.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading