SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD PRED IZBORE? Šokantne informacije, policija privela 33 osobe

Autor:

Svet

10.03.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalne policijske jedinice na vreme su presrele komunikaciju potencijalnih napadača

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD PRED IZBORE? Šokantne informacije, policija privela 33 osobe

Foto: Tanjug/AP/Ohad Zwigenberg

Turska policija privela je 33 pripadnika Islamske države koji su navodno pripremali napade uoči predstojećih lokalnih izbora u toj zemlji, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Lokalni izbori u Turskoj održavaju se 31. marta. Pripadnici antiterorističke policije otkrili su, tokom racije u mestu Sakarja na severozapadu Turske, oružje, novac i dokumenta o organizovanju napada, prenosi AP.

"Nećemo tolerisati teroriste. Naše bezbednosne snage nastaviće neumornu borbu", rekao je Jerlikaja.

Ova grupa je obezbeđivala ljude za učešće u ratnim zonama i finansijsku podršku Islamskoj državi. a delovali su iz ilegalnih džamija i verskih škola, navodi AP.

U poslednjih 10 godina u Turskoj se dogodilo više napada povezanih sa Islamskom državom.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan javno je saopštio da će predstojeći opštinski izbori u zemlji biti poslednji na kojima će učestvovati.

Erdogan, koji je na čelu Turske više od 20 godina priznao je da sve više razmišlja o vremenu koje će provoditi kad bude bio u penziji.

"Radim bez prestanka. Trčimo okolo bez daha jer je za mene ovo finale. S ovlašćenjima koje mi zakon daje, ovi izbori su moji poslednji izbori", rekao je predsednik Turske na sastanku Organizacije turske mladosti (TÜGVA) u petak u Istanbulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading