HILJADU SADNICA ČUVALI U BAZENU! Srbi uhapšeni u Nemačkoj zbog gajenja marihuane

Autor:

Svet

09.03.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji policije uhapšena su četiri muškarca

HILJADU SADNICA ČUVALI U BAZENU! Srbi uhapšeni u Nemačkoj zbog gajenja marihuane

Foto: MUP

Nemačka policija uhapsila je u gradu Kleve četvoricu muškaraca, od kojih su dva poreklom iz Srbije, pod sumnjom da su ilegalno na placu van grada gajili marihuanu.

Policija je posle anonimne dojave došla na lice mesta i zatekla više od 1.000 sadnica kanabisa u napuštenom bazenu.

Pored stambene zgrade nalazio se magacin, u čijem podrumu je otkrivena plantaža.

Sadnice su bile u praznom bazenu, prenose nemački mediji.

Pored mladih sadnica marihuane, pronađeni su brojni materijali za napajanje i neophodna legla za biljke, odnosno 12.500 litara zemlje za saksije.

U blizini plantaže pronađena su četiri osumnjičena muškarca, i to dva državljanina Srbije (27 i 21 godina) i dva nemačka državljana (28 i 53 godine).

Zbog sumnje u promet većih količina narkotika, za četvoricom optuženih sutradan je raspisana poternica od strane Okružnog suda u Klevu, na zahtev javnog tužilaštva u Klevu i oni su uhapšeni.

Istraga se nastavlja.

U odvojenom incidentu, u Švajcarskoj su uhapsili starijeg muškarca (55 godina) iz Srbije i stariju ženu (76 godina) iz Nemačke pod sumnjom da su bili uključeni u trgovinu drogom.

"Policija u Vinterturu uhapsila je osumnjičenu 76-godišnju ženu dilera droge, zajedno sa saučesnikom iz Srbije", navodi Blik.

Oboje su privedeni nakon što ih je policija zaustavila u kvartu Tos. Prilikom kontrole, službenici su otkrili manju količinu droge.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading