ŽENU RAKOMADALI PSI: Tri američka staforda odnela život na surov način!

Autor:

Svet

08.03.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnica osuđena za ubistvo iz grubog nehata.

ŽENU RAKOMADALI PSI: Tri američka staforda odnela život na surov način!

Foto: Shutterstock

Kerstin N. (37) stala je pred regionalni sud u Lincu u Austriji, suočena sa optužbom za ubistvo iz grubog nehata. Naime, njeni psi, Elmo, Kuki i Pinat, su 2. oktobra 2023. godine izvršili napad na Hertu A. (60), dok je nesrećna žena bila na ulici i džogirala. Istražitelji su jedva uspeli da identifikuju Hertu A. jer su je psi doslovno raskomadali.

- Herta A. je samo htela da džogira tog jesenjeg dana. Umrla je jer se gospođa Kerstin nije lepo organizovala. Američki stafordi su se odvojili od vlasnice i napali je- rekao je tužilac.


Tragični događaj je ostavio dubok trag, a detalji su šokirali javnost. Tri borbena psa, teška skoro koliko i žrtva, oko 75 kilograma, naneli su Herti A. velika oštećenja, što je dovelo do njenog tragičnog preminuća. Njeno telo je bilo pogođeno velikim oštećenjima mekog tkiva vrata i lica, kao i raznim prelomima kostiju na levoj strani tela. Smrt je nastupila usled gubitka krvi i embolije.

Nakon ovog strašnog događaja, Kerstin N. je osuđena na 15 meseci zatvora, od kojih će 10 biti uslovno. Dodatno, mora da plati odštetu od 20.000 evra udovcu i sinu preminule žene. Ova presuda je izazvala različite reakcije u javnosti i podstakla raspravu o odgovornosti vlasnika agresivnih pasa.

Psi napadači: Agresivni američki stafordi u centru pažnje

Ovaj tragični slučaj je stavio fokus na pitanje agresivnih pasa, posebno američkih staforda koji su poznati po svojoj snazi i borbenom poreklu. Elmo, Kuki i Pinat, američki stafordi Kerstin N., su bili teški skoro koliko i njihova žrtva, što ilustruje potencijalnu opasnost koju ova vrsta psa može predstavljati ukoliko se ne kontroliše odgovarajućim vlasnicima.

- Elmo je povukao povodac, pala je i više nije mogla da kontroliše svoje pse- navodi se u tužbi.

Ova situacija je podstakla razmatranje važnosti odgovornog vlasništva nad psima, kao i potrebu za adekvatnom obukom i nadzorom pasa koji imaju predispozicije ka agresivnom ponašanju. Pitanje bezbednosti i odgovornosti vlasnika pasa je postalo ključno u kontekstu ovog tragičnog događaja.

Pravda za žrtvu: Odštetni zahtevi i moralna odgovornost

Presuda Kerstin N. je donela i pitanje odštete za žrtvu, gde je sud odlučio da vlasnica pasa mora da plati 20.000 evra udovcu i sinu preminule Herte A. Ova odluka naglašava moralnu odgovornost vlasnika agresivnih pasa za štetu koju njihovi ljubimci mogu naneti drugima.

- Kao vlasnica, ja sam odgovorna za pse u svakom trenutku. Zaista mi je žao- rekla je Kerstin N. na suđenju.

Izvor (Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading