UBISTVO ČETIRI ŽENE I 13-GODIŠNJAKINJE ŠOKIRALE JAVNOST: Sve se dogodilo istog dana, motivi su još uvek misterija!

Autor: M.B.

Svet

24.02.2024

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistva četiri žene i 13-godišnje devojčice šokirala Austriju.

UBISTVO ČETIRI ŽENE I 13-GODIŠNJAKINJE ŠOKIRALE JAVNOST: Sve se dogodilo istog dana, motivi su još uvek misterija!

Foto: Profimedia

Austrijska policija

U petak uveče, tela tri mlade žene pronađena su u bordelu u četvrti Brigittenau nakon što je policiju obavestio svedok. Uhapšen je muškarac (27) sa nožem za koji se sumnja da je korišćen u ubistvima. Motiv za ova ubistva još uvek nije poznat, a osumnjičeni se nalazi pod istragom.

Uznemirujući događaji tokom jednog dana

Ovo nije bio jedini uznemirujući događaj tog dana - ranije istog dana, u stanu su pronađene mrtve žena i njena 13-godišnja kći, verovatno ugušene. Glavni osumnjičeni za ova ubistva je otac devojčice.

Alarmantni podaci o femicidu u Austriji

Prema podacima nevladinih organizacija, Austrija se suočava sa ozbiljnim problemom femicida. Između 2010. i 2020. godine, 319 žena je ubijeno, uglavnom od strane njihovih partnera ili bivših partnera. Vlada je obećala oštrije mere kako bi zaštitila žrtve nasilja, ali nevladine organizacije tvrde da to nije dovoljno.

Austrijska zajednica autonomnih skloništa za žene zabeležila je 26 femicida prošle godine, što je navelo vladu da obeća povećanje finansijske podrške organizacijama koje pomažu žrtvama nasilja. Rekordni broj od 43 žrtve zabeležen je 2019. godine, što dodatno naglašava ozbiljnost problema femicida u Austriji.

Ovi uznemirujući događaji potresli su Austriju i pokrenuli raspravu o potrebi za jačom zaštitom žena od nasilja, kako bi se sprečili slični tragični ishodi u budućnosti.

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.


Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading