NEPOKRETNI MUŽ IZ SAMOSTRELA UBIO SUPRUGU U TUZLI! Žena u trenutku zločina bila u invalidskim kolicima, jer ni ona nije hodala!

Autor:

Svet

27.02.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selma i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba, što objašnjava prisustvo samostrela u kući.

NEPOKRETNI MUŽ IZ SAMOSTRELA UBIO SUPRUGU U TUZLI! Žena u trenutku zločina bila u invalidskim kolicima, jer ni ona nije hodala!

Foto: FACEBOOK

U tragičnom događaju u naselju Lipnica kod Tuzle, Selma Baluković (48) izgubila je život nakon što ju je, prema nezvaničnim informacijama, strelom iz samostrela usmrtio suprug Erno Sabo-Čaki (59).

Prema obdukciji, Baluković je imala povrede na vratu i ubodnu ranu u predelu grudnog koša. Telo je pronađeno u njihovoj kući 21. februara oko podneva. Na licu mesta zatečen je Erno, mađarski državljanin, koji je zbog ozbiljnih povreda hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Prema izjavi prijatelja koji je pozvao policiju, Erno mu se javio na video poziv sav krvav, ležeći na krevetu. Kada je prijatelj pokušao ponovo da ga pozove, nije mu se javljao, posle čega je čovek pozvao policiju.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Admir Arnautović, izjavio je da je prostrelna rana na grudnom košu preminuloj nanesena strelom, ali da još nije potvrđeno je li strela ispaljena iz samostrela ili je nesrećoj ženi rukom zabijena u grudi.

Tužilaštvo sumnja da je počinitelj ubistva suprug ubijene Selme, ali sve okolnosti će biti utvrđene nakon završetka istrage.

Selma i njen suprug bili su članovi streljačkog kluba, što objašnjava prisustvo samostrela u kući. Erno Sabo-Čaki je stopostotni invalid koji se kretao uz pomoć invalidskih kolica, dok je Selma također koristila invalidska kolica.

Dženaza Selme održana je u naselju Plane kod Tuzle u ponedjeljak. Iza nje su ostali sin, kći, unuk, majka i brat. Istraga i dalje traje, a prvi informativni razgovor s Ernom još nije obavljen zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading