RUSIJU I NATO DELILO 150 METARA OD SUKOBA: Iz SAD komentarisali incident u Odesi i podsetili na član 5. NATO (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objava republikanca iz Illinoisa skupila je više od 750.000 pregleda do danas ujutro.

RUSIJU I NATO DELILO 150 METARA OD SUKOBA: Iz SAD komentarisali incident u Odesi i podsetili na član 5. NATO (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Moskva je umalo izazvala kolektivni odgovor NATO ispalivši projektil koji je navodno pao blizu konvoja koji je prevozio grčkog premijera i ukrajinskog predsednika, rekao je bivši predstavnik u američkom Kongresu, Adam Kinzinger.

Republikanac iz Illinoisa reagovao je na izveštaje o raketnom udaru blizu konvoja Kirjakosa Micotakisa i Volodimira Zelenskog juče u južnom ukrajinskom lučkom gradu Odesi.

Micotakis je rekao novinarima kako su on i njegova pratnja "čuli zvuk sirena i eksplozije koje su se dogodile u njihovoj blizini", dodajući da "nisu imali vremena doći do skloništa".

Zelenski je rekao da Rusiju "nije briga gde će udariti", dok je ukrajinska mornarica rekla da je pet ljudi ubijeno u napadu. Bilo je različitih izvještaja o tome koliko je projektil bio blizu vođama, a grčki mediji kažu da je bio unutar 150 metara, dok je CNN izvestio da je bio unutar 500 metara.

Kinzinger je na X-u napisao:

- Rusija se upravo približila na 150 metara članu 5. s vestima o napadu u Odesi koji je zamalo pogodio grčkog premijera.

Kinzinger se poziva na član povelje NATO u kojem se navodi da se napad na bilo koju članicu Alijanse smatra napadom na sve i može pokrenuti kolektivni odgovor.

Objava republikanca iz Illinoisa, otvorenog kritičara bivšeg predsednika, Donalda Trampa, i njegovog šireg političkog pokreta "Učinimo Ameriku ponovno velikom" (MAGA), skupila je više od 750.000 pregleda do danas ujutro.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading