NIKI HEJLI SE DANAS POVLAČI IZ TRKE, TRAMPU OTVOREN PUT DO POBEDE! Super utorak u SAD rešio i poslednju dilemu

Autor:

Svet

06.03.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna rivalka bivšem, možda i budućem predsedniku SAD rekla je najbližim članovima štaba da će se povući iz predizborne trke

NIKI HEJLI SE DANAS POVLAČI IZ TRKE, TRAMPU OTVOREN PUT DO POBEDE! Super utorak u SAD rešio i poslednju dilemu

Foto: Tanjug/AP

Niki Hejli, nekadašnja ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama i glavna rivalka Donaldu Trampu na unutarstranačkim izborima republikanaca, najavila je interno da će se povući iz trke.

Posle novog, teškog poraza tokom Super utorka u 15 saveznih država, od kojih je trijumfovala samo u Vermontu, Hejli je svojim članovima štaba rekla da će se danas zvanično povući iz trke u kojoj će jedini kandidat republikanaca ostati Donald Tramp.

Niki Hejli do sada je, pored Vermonta sinoć, pobedila samo u Vašingtonu, što joj nikako nije bilo dovoljno da se nada nekom čudesnom preokretu.

Da bi pobedila Trampa, Hejli je morala da u preostalih 27 saveznih država pobedi u najmanje 24 a dobro se zna da je u većini njih Tramp veoma jak.

Na republikanskim izborima, Tramp je od početka godine trijumfovao u 12 saveznih država, uključujući Virdžiniju, Severnu Karolinu, Tenesi, Oklahomu, Mejn, Alabamu, Masačusets, Arkanzas, Teksas, Kolorado, Minesotu i Kaliforniju.

Donald Tramp od početka kampanje fokusirao se više na aktuelnog predsednika Džoa Bajdena nego na Niki Hejli.

On sam tvrdio je da je ne potcenjuje niti je to ikada učinio, ali da je jednostavno "jasno kao dan" da Hejli protiv njega nema nikakve šanse.

Sada je, nakon današnje zvanične objave Hejlijeve da se povlači iz trke preostalo još samo da se vidi da li će zaista Džo Bajden na megdan Trampu ili neko drugi.

Među demokratama vlada snažno uverenje da bi kandidatura Bajdena bila pogrešna budući da predsednik SAD shodno godinama i sve češćim gafovima u javnosti odaje utisak da mentalno više nije u stanju da na pravi način vodi državu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading