TINEJDŽER U CENTRU GRADA PRETUKAO JEVREJINA: Pre napada na društvenim mrežama najavio POKOLJ

Autor:

Svet

06.03.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tinejdžer je, kako je početna istraga utvrdila, na društvenim mrežama najavio pohod na Jevreje zbog rata Izraela i Hamasa u Gazi

TINEJDŽER U CENTRU GRADA PRETUKAO JEVREJINA: Pre napada na društvenim mrežama najavio POKOLJ

Foto: facebook.com/printscreen

Petnaestogodišnji tinejdžer iz Ciriha pretukao je na ulici jednog sugrađanina samo zato što je Jevrej.

Napad se dogodio u srcu grada a nesrećni čovek primljen je u bolnicu sa teškim telesnim povredama.

Tinejdžer je, kako je početna istraga utvrdila, na društvenim mrežama najavio pohod na Jevreje zbog rata Izraela i Hamasa u Gazi.

Mladi Švajcarac rođen je u Cirihu, ali su mu roditelji poreklom iz Tunisa i takođe su jako ostrašćeni tokom rata u Gazi, smatrajući da Izraelci sprovode genocid, pišu švajcarski portali.

Članovi porodice Jevrejina koji je napadnut, potvrdili su za švajcarske medije da je osoba na snimku mladić koji je osumnjičen za napad na člana njihove porodice.

Na pomenutom snimku, tinejdžer sebe naziva Ahmed al-Dabahom, govori o blasfemiji, a zatim se zaklinje na vernost Islamskoj državi.

On je takođe rekao da je želeo da izvrši napad na sinagogu i da želi da ubije što više Jevreja. Želeo je da izađe na ulicu i pokuša da "zakolje sve nevernike".

Švajcarska organizacija jevrejskih zajednica navela je da je žrtva zadobila teške telesne povrede i nalazi se u bolnici.

Rat između Izraela i Hamasa počeo je 7. februara prošle godine kada je militantna grupa upala na jug Izraela, ubivši 1.200 ljudi, a kidnapovano je oko 250 talaca.

Gotovo pet meseci kasnije, procenjuje se da je u Gazi poginulo oko 30.000 Palestinaca, a stotine hiljada su pred ivicom gladi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading