"PUTIN UTIČE NA POLITIČKI TOK U NEMAČKOJ" Berlin isfrustriran delovanjem Rusije

Autor:

Svet

05.03.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ministar je istakao da isključuje mogućnost učešća ruskog špijuna u razgovoru visoko rangiranih oficira Bundesvera o mogućim napadima na Krimski most.

"PUTIN UTIČE NA POLITIČKI TOK U NEMAČKOJ" Berlin isfrustriran delovanjem Rusije

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Rusija tokom nekoliko nedelja ili čak meseci utiče na tok političkih diskusija u Nemačkoj, određujući kakve će se teme aktivno razmatrati u zemlji, izjavio je ministar odbrane Nemačke, Boris Pistorijus, komentarišući situaciju oko curenja razgovora visoko rangiranih nemačkih oficira o mogućim napadima na Krimski most krstarećim raketama Taurus.

- To je ono što ruski predsednik, Vladimir Putin, želi da postigne. On tokom nekoliko meseci ili minimum nekoliko nedelja utiče na tok političkih diskusija kojima se mi ovde u Nemačkoj bavimo: o podršci Ukrajini u određenoj formi, koliko je Ukrajina uspešna, može li da dobije rat ili ne. Iznova i iznova su to teme koje su nametnute spolja ili posredstvom drugih događaja - objasnio je Pistorijus na konferenciji za štampu, posvećenoj prvim rezultatima provere u vezi sa curenjem razgovora vojnih lica.

Foto: Tanjug/AP

 

On je dodao da je veoma ljut zbog toga, uključujući i zato, jer se u Berlinu tri dana bave istom temom.

Prema njegovim rečima, umesto toga mogli su da razmatraju druge mnogo važnije probleme kao što su pomoć Ukrajini i povećanje proizvodnje municije.

Pored toga, nemački ministar je istakao da isključuje mogućnost učešća ruskog špijuna u razgovoru visoko rangiranih oficira Bundesvera o mogućim napadima na Krimski most.

Glavna urednica medijske grupe Russia Today i televizijskog kanala RT, Margarita Simonjan, objavila je u petak 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju "kako da bombarduju Krimski most".

Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vvazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete Taurus i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu "crvenu liniju" i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading