BERLIN U PANICI ZBOG ''PRESTRETNUTOG'' RAZGOVORA VOJNIKA BUNDESVERA: Pistorijus tvrdi da se radi o hibridnom napadu Rusije, i ima samo jedan cilj!

Autor:

Svet

03.03.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin vodi "informacioni rat protiv Nemačke'', izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus povodom objavljivanja presretnutog telefonskog razgovora vojnika Bundesvera o mogućem napadu na Krimski most.

BERLIN U PANICI ZBOG ''PRESTRETNUTOG'' RAZGOVORA VOJNIKA BUNDESVERA: Pistorijus tvrdi da se radi o hibridnom napadu Rusije, i ima samo jedan cilj!

Foto: Tanjug/Michael Kappeler/dpa via AP

U prvoj reakciji na ovaj slučaj, Pistorijus tvrdi da je reč o "hibridnom napadu Rusije koji ima za cilj "podrivanje odlučnosti'', prenosi Bild.

Pistorijus je rekao da je odmah naredio "sveobuhvatnu" istragu incidenta.

On je postupke ruske vlade, poput tvrdnje zamenika predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrija Medvedeva da se Nemačka "sprema za rat sa Rusijom'', opisao kao orkestriranu propagandnu kampanju Kremlja.

Pistorijus "nije želeo da spekuliše o kadrovskim posledicama pre okončanja istrage'', ali to nije isključio. On je rekao da se čeka izveštaj vojne kontraobaveštajne službe.

Dodao je i da nema informaciju da li su "Rusi mogli da prisluškuju još više razgovora".

Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, objavila je u petak audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete ''Taurus'' i o tome da li su nemačke krstareće rakete tehnički sposobne da uni.

Nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo je autentičnost snimka internog razgovora četvorice oficira Bundesvera, a savezna kancelarija za vojnu kontraobaveštajnu službu pokrenula je sve neophodne mere.

Podsetimo, juče je Raša tudej objavila snimak i transkript navodnog razgovora visokih oficira Bundesvera koji su, kako se navodi, razmatrali napad na Krimski most nemačkim raketama "Taurus."

Mnogo toga ukazuje da je snimak razgovora četiri nemačka oficira, koji su u petak emitovali ruski mediji - autentičan.

Portparolka nemačkog Ministarstva odbrane rekla je za "Bild" da je u toku provera da li je snimak nastao od komunikacije Bundesvera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading