LUKAŠENKO NA SASTANKU SA ORGANIMA BEZBEDNOSTI: Beloruski lider otkrio kakav scenario NATO sprema za Srbiju

Autor:

Svet

20.02.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belorusija se faktički nalazi u epicentru dugotrajne najveće vojno-političke krize u kojoj se koriste stare metode zastrašivanja.

LUKAŠENKO NA SASTANKU SA ORGANIMA BEZBEDNOSTI: Beloruski lider otkrio kakav scenario NATO sprema za Srbiju

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, smatra da će Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Gruziju i Moldaviju uvlačiti u NATO po scenariju Ukrajine.

- Ulazak Finske u NATO, a uskoro i Švedske, to je nova faza širenja na Istok. U Alijansu će uvlačiti i BiH, Moldaviju, Gruziju, Srbiju. I sve će se odvijati po ukrajinskom scenariju - rekao je Lukašenko na sastanku sa rukovodstvom državnih organa sistema za osiguravanje nacionalne bezbednosti, prenosi agencija Belta.

Kako je dodao, Belorusija se faktički nalazi u epicentru dugotrajne najveće vojno-političke krize u kojoj se koriste stare metode zastrašivanja.

- Prognoze su neutešne. Apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada će samo rasti. Vašington i njegovi saveznici nastaviće da šire NATO. Situacija je više nego povoljna za njih. Reći ću otvoreno: skoro svi evropski lideri pretvorili su se u podanike SAD. Nema nikakve sumnje u to čija politika, čiji interesi dominiraju na teritoriji Evropske unije - ocenio je Lukašenko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading