PAO DOGOVOR U MINSKU: Oglasio se Dodik nakon sastanka sa Lukašenkom

Autor:

Svet

19.02.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Republike Srpske boravi u zvaničnoj poseti Belorusiji.

PAO DOGOVOR U MINSKU: Oglasio se Dodik nakon sastanka sa Lukašenkom

Foto: X/Милорад Додик

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, oglasio se nakon sastanka sa predsednikom Belorusije, Aleksandrom Lukašenkom, zahvalivši se na podršci te zemlje.

Imao sam danas izuzetan sastanak s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku. Zahvalio sam na podršci Republici Srpskoj. Razgovarali smo i o privrednoj saradnji. Republika Srpska će raznu robu, od električnih autobusa, koji se ovdje proizvode, do poljoprivredne mehanizacije i opreme u vrednosti od 10 miliona dolara, povući u narednom vremenu. Lukašenko razume sve procese. Nikada nećemo zaboraviti da je bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardovan naš narod. Takođe, postoji razumevanje i po pitanju sankcija koje je uveo Zapad. Prethodno sam se sastao s premijerom Belorusije, Romanom Golovčenkom - napisao je dodik na društvenoj mreži Iks.

Podsetimo, delegacija Republike Srpske boravi u zvaničnoj poseti Belorusiji, gde je tokom posete državnoj instituciji "Minski naučni praktični centar za hirurgiju, transplantaciju i hematologiju", potpisan sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja Srpske i Komiteta za zdravlje Bjelorusije.

Delegacija Srpske obišla je i holding kompaniju "Belkom munmaš", koja se bavi proizvodnjom transportnih vozila, autobusa i tramvaja, s kojom je takođe dogovorena saradnja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading