VISOKA DELEGACIJE SRPSKE U BELORUSIJI: Šta se krije iza sastanka Dodika i Lukašenka?

Autor:

Svet

19.02.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Republike Srpske boravi u zvaničnoj poseti Belorusiji.

VISOKA DELEGACIJE SRPSKE U BELORUSIJI: Šta se krije iza sastanka Dodika i Lukašenka?

Foto: pink

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, stigao je u Palatu nezavisnosti, rezidenciju predsednika Belorusije, Aleksandra Lukašenka.

Dodik je sinoć u Minsku razgovarao sa ministrom inostranih poslova Belorusije, Sergejom Alejnikom, nakon čega sledi sastanak sa Lukašenkom.

Dodik i Alejnik potvrdili su da je u zajedničkom interesu intenziviranje celog seta bilateralnih odnosa.

Foto: Tanjug/AP

 

Dodik i Alejnik su razgovarali o načinima intenziviranja saradnje u različitim oblastima, uključujući industriju, zdravstvo, obrazovanje i naučnotehnološku saradnju, javila je beloruska novinska agencija Belta, pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije, prenosi RTRS.

Na sastanku je fokus bio i na međunarodnoj agendi, uključujući regionalnu bezbednost. Dodik, koji predvodi delegaciju Srpske u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Belorusiji, nakon sastanka sa Lukašenkom, sastaće se, kako je najavljeno sa, premijerom Belorusije, Romanom Golovčenkom, i predsednikom beloruske Akademije nauka.

Delegacija Republike Srpske boravi u zvaničnoj poseti Belorusiji, gde je tokom posete državnoj instituciji "Minski naučni praktični centar za hirurgiju, transplantaciju i hematologiju", potpisan sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja Srpske i Komiteta za zdravlje Belorusije.

Delegacija Srpske obišla je i holding kompaniju "Belkom munmaš", koja se bavi proizvodnjom transportnih vozila, autobusa i tramvaja, s kojom je takodje dogovorena saradnja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading