PREOKRET GODINE, NAPOLJU MINUS 50 STEPENI! Zima se vratila brutalnije nego ikada, niko ne sme na ulicu (VIDEO)

Autor:

Svet

19.02.2024

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talas ledene kiše, snega i leda koji traje od prošle nedelje, zakomplikovao je putovanja mnogim žiteljima centralne i istočne Kine

PREOKRET GODINE, NAPOLJU MINUS 50 STEPENI! Zima se vratila brutalnije nego ikada, niko ne sme na ulicu (VIDEO)

Foto: youtube.com/wfaa

U regionu Sinđijang na krajnjem zapadu Kine zabeležena je temperatura od minus 52,3 stepena Celzijusa, čime je oboren 64-godišnji rekord, javili su mediji.

Rekord je oboren u nedelju, u gradu Tuerhong, a prethodno je najniža temperatura u Sinđijangu od minus 51,5 stepeni bila izmerena 21. januara 1960. godine.

Zbog mećave i ledene kiše koji su zahvatili zaj deo Kine došlo je do zastoja u drumskom i železničkom saobraćaju, navode kineski mediji. Meteorolozi su upozorili na poledicu na putevima, a padavine se očekuju širom Kine do četvrtka.

Najviše padavina očekuje se u Mongoliji, severoistočnoj Kini, centralnoj provinciji Hubej i provinciji Hunan na jugu, prenosi Rojters.

Obustavljeno je više od 180 autobuskih linija, otkazano je nekoliko linija vozova i 65 letova sa međunarodnog aerodroma.

Osnovne i srednje škole u gradu Đinanu su zbog snežnih padavina zatvorene, a lokalna kancelarija za obrazovanje izdala je uputstvo da se nastava danas odvija onlajn.

Škole su takođe angažovale nastavnike i druge zaposlene da pomognu u čišćenju snega na ulazima u škole i na školskim igralištima, kako bi učenici mogli da se vrate na nastavu u utorak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading