RUSI U AVDIJEVKI NAIŠLI NA GROZOMORNE PRIZORE: Hitno se oglasio ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Autor:

Svet

20.02.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef DNR, Denis Pušilin, rekao da su ukrajinske oružane snage zabeležile mnoge ratne zločine nad civilnim stanovništvom Avdijevke.

RUSI U AVDIJEVKI NAIŠLI NA GROZOMORNE PRIZORE: Hitno se oglasio ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Foto: www.profimedia.rs

U Avdijevki su, prema preliminarnim informacijama, postojali tajni zatvori i mesta za mučenje, Kijev je stanovnike držao u pritvoru iz političkih razloga, rekao je za RIA Novosti Rodion Mirošnik, ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima.

Ranije je šef DNR, Denis Pušilin, rekao da su ukrajinske oružane snage zabeležile mnoge ratne zločine nad civilnim stanovništvom Avdijevke.

- Ne isključujemo mogućnost da dobijemo podatke o tajnim zatvorima, tajnim sahranama i posledicama torture, o čemu imamo preliminarne informacije. Stoga će ovaj posao sada biti pokrenut. Znamo da su tamo postojali tajni objekti za mučenje - mesta gde su ljudi vučeni zbog politički motivisanih optužbi ili sumnji. Da bi se tačno identifikovali i dobili dokumentovani dokazi, sada je potrebno raditi sa ljudima koji napuštaju Avdijevku - rekao je Mirošnik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading