DEDA (83) IZAŠAO IZ ZATVORA POSLE 31 GODINE I NEĆETE VEROVATI ŠTA JE PRVO URADIO! Za nepoverovati! PONOVO PRED SUDOM ZA DVA DANA!

Autor:

Svet

19.02.2024

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Benet je bio poznat FBI-u po seriji pljački u predgrađima Čikaga, a njegovo hapšenje 1989. godine privuklo je medijsku pažnju.

DEDA (83) IZAŠAO IZ ZATVORA POSLE 31 GODINE I NEĆETE VEROVATI ŠTA JE PRVO URADIO! Za nepoverovati! PONOVO PRED SUDOM ZA DVA DANA!

Foto: Tanjug/AP

Amerikanac Donald Benet (83), poznat kao "skakajući bandit" zbog svoje navike da skoči preko šaltera prilikom pljački banaka tokom osamdesetih godina prošlog veka, ponovno je iza rešetaka, saopštili su danas savezni zvaničnici.

Benet je uhapšen 15. februara zajedno sa saučesnikom, Edvardom Binertom (55), pod optužbom za oružanu pljačku koju su izvršili dan ranije. Obojica se očekuju pred okružnim sudom u Čikagu u četvrtak.

Donald Benet je oslobođen iz zatvora 2020. godine nakon što je proveo 31 od 50 godina kazne koju je dobio zbog pljački banaka u oblasti Čikaga. Benet je bio poznat FBI-u po seriji pljački u predgrađima Čikaga, a njegovo hapšenje 1989. godine privuklo je medijsku pažnju.

Nakon hapšenja, Binert je navodno priznao istražiteljima FBI da je učestvovao u pljački ekspoziture banke Čejs u Hikori Hilu 14. februara. Ova dvojica saučesnika su se upoznala u zatvoru 2006. godine, a FBI sumnjiči Beneta da je učestvovao u najmanje sedam pljački u predgrađima Čikaga od 27. oktobra.

Podsećamo, da je danas pravoslavni sveštenik Stefan Maksimović postao je žrtva pljačke kada su lopovi provalili u njegov stan u sklopu pravoslavne crkve u Bjelovaru. Sveštenik je sa suprugom i jednogodišnjom ćerkom živeo u stanu, a kako je sam opisao, "celi stan je bio isprevrtan". Ukradeno je više hiljada evra, zlato, srebro, ali i lične stvari kao što su čestitke sa krštenja i kosica, koje su imale sentimentalnu vrednost, piše Telegraf.

- Celi stan je bio isprevrtan. Od ormara u dečjoj sobi do moje kancelarije. Ukradeno je više hiljada evra, zlato, srebro. Veliki je materijalni, ali i sentimentalni gubitak. Otuđen je isključivo moj privatni novac, čestitke koje smo čuvali s krštenja i kosica, jer mi imamo pravoslavni običaj da se uzima vlas kose - kaže paroh Maksimović.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading