PUKLA BRUKA, NETANJAHU NA OVO NEĆE ZAŽMURITI! Brazilski ambasador PREŠAO crvenu liniju, pa pozvan na razgovor!

Autor:

Svet

18.02.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Netanijahu je istakao da su Luline reči sramotne i alarmantne.

PUKLA BRUKA, NETANJAHU NA OVO NEĆE ZAŽMURITI! Brazilski ambasador PREŠAO crvenu liniju, pa pozvan na razgovor!

Foto: Tanjug/AP

Premijer Izraela, Benjamin Netanijahu, izrazio je oštar protest povodom komentara brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve koji je uporedio izraelski rat protiv Hamasa sa Holokaustom.

Netanijahu je istakao da su Luline reči sramotne i alarmantne, te da predstavljaju trivijalizaciju Holokausta i pokušaj nanošenja štete jevrejskom narodu i pravu Izraela da se brani, prenosi Tajms of Izrael.

Reakcija premijera Netanijahua

Premijer je naglasio da je poređenje Izraela sa Holokaustom i Hitlerom prelazak crvene linije. Takođe, istakao je da se Izrael bori za svoju odbranu i obezbeđivanje budućnosti, poštujući pritom međunarodni zakon. Odlučno je naglasio da Izrael neće dozvoliti da mu bude oduzeto pravo da se brani.

Reakcija izraelskog ministra Izraela Kaca

Ministar Izrael Kac je putem Tvitera najavio da će brazilski ambasador biti pozvan na razgovor u izraelsko ministarstvo spoljnih poslova kako bi mu bila uručena protestna nota. Naglasio je da su Luline reči sramne i ozbiljne, te da će Izrael odlučno braniti svoje pravo na odbranu.

Komentar Lule da Silve

Prethodno, Lula da Silva je na samitu Afričke unije izjavio da se "ono što se dešava u Pojasu Gaze sa palestinskim narodom, nije desilo ni u jednom drugom momentu u istoriji", ali je zatim dodao: "U stvari, desilo se: kada je Hitler rešio da ubija Jevreje."


U skladu sa najavom premijera Netanijahua, brazilski ambasador će biti pozvan na razgovor u izraelsko ministarstvo spoljnih poslova kako bi mu bila uručena protestna nota. Očekuje se dalji razvoj situacije u vezi sa ovim incidentom, prenosi Tanjug.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading