NJIHOVA SUDBINA JE U RUKAMA RUSKE VOJSKE, UKRAJINA NIKAD NEĆE VRATITI KRIM! Poljski general progovorio, Zelenskom se OVE reči neće nimalo svideti!

Autor:

Svet

17.02.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skržipčak je ukazao na dva ključna nedostatka koji stoje na putu povratka Krima.

NJIHOVA SUDBINA JE U RUKAMA RUSKE VOJSKE, UKRAJINA NIKAD NEĆE VRATITI KRIM! Poljski general progovorio, Zelenskom se OVE reči neće nimalo svideti!

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, Shutterstock

Poljski general Valdemar Skržipčak izneo je svoje mišljenje o situaciji u Kijevu, ističući da bi jedino rešenje za Krim moglo biti korejski model, odnosno zona razdvajanja trupa. On je naglasio da Ukrajinci treba da budu realni u sagledavanju situacije kako ne bi izgubili još više teritorija, s obzirom da je strateška prednost i inicijativa trenutno u rukama ruske vojske.

Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je početkom februara da je malo verovatno da će Ukrajina ikada moći da vrati Krim, a slično mišljenje izneo je i bivši komandant kopnenih snaga, general Valdemar Skržipčak. On je istakao da trenutno Ukrajina nema odgovarajući vojni potencijal, pre svega ofanzivni, da bi vratila Krim ili oslobodila deo njegove teritorije, prenosi Alo.

Nedostaci Kijeva na putu povratka Krima

Skržipčak je ukazao na dva ključna nedostatka koji stoje na putu povratka Krima. Prvo, istakao je da Ukrajina nema dovoljno vojnika koji bi mogli da stvore nove formacije za izvođenje takve operacije, a drugo, nedostaje im potencijal u pogledu municije i opreme koji bi im omogućio da pobede rusku vojsku u tom pravcu.

Ruska vojska ima stratešku prednost i inicijativu

General Skržipčak je naglasio da ruska vojska trenutno ima stratešku prednost i inicijativu, te je vojsku pozvao da bude realna i da se uglavnom brane kako ne bi izgubili još više teritorija. On je istakao da je mogućnost vojnog zauzimanja Krima postala izuzetno udaljena zbog dešavanja na frontu.

Nema šanse za vojni povratak Krima

Iz vojnog ugla, general Skržipčak smatra da Ukrajina trenutno nema šanse da vrati Krim vojnim putem, te je podsetio na izjavu generala Hodžisa da će Krim postati ukrajinski u avgustu 2023. godine, ali da Ukrajina još uvek nema potencijal za vojni povratak Krima.

Specijalna operacija se može završiti, ali rat će se nastaviti

General Skržipčak je naglasio da u ukrajinskom sukobu neće biti "pobednika", jer sukob jednostavno neće imati svoj kraj. On je izneo mišljenje da jedino rešenje može biti korejski model, odnosno zona razdvajanja trupa, te je upozorio da u suprotnom sukob može ličiti na "tinjajući vulkan".

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading