ŠOJGU IZDAO STROGO NAREĐENJE: Kijev u problemu, Rusija vrši hitne izmene raketa sistema "Iskander" i "Kinžal" (VIDEO)

Autor:

Svet

14.02.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom radnog sastanka, Šojgu je istakao da je iskustvo upotrebe sistema naoružanja tokom specijalne vojne operacije potvrdilo taktičko-tehničke karakteristike.

ŠOJGU IZDAO STROGO NAREĐENJE: Kijev u problemu, Rusija vrši hitne izmene raketa sistema "Iskander" i "Kinžal" (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen

U toku je rad na proširenju proizvodnih kapaciteta ruskog preduzeća Konstruktorski mašinski biro, koje proizvodi protivtenkovske i prenosive protivvazdušne raketne sisteme, kao i sisteme "Iskander", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Generalni direktor preduzeća Sergej Pitikov informisao je ministra odbrane Rusije da se mnogo radi na proširenju proizvodnih kapaciteta fabrike, proizvodnja preduzeća u različitim oblastima porasla je nekoliko puta - navodi se u saopštenju nakon što je ministar odbrane Sergej Šojgu proverio sprovođenje državne odbrambene narudžbine za proizvodnju raketnih sistema u ovom preduzeću.

Tokom radnog sastanka, Šojgu je istakao da je iskustvo upotrebe sistema naoružanja tokom specijalne vojne operacije potvrdilo taktičko-tehničke karakteristike. Visoko precizno oružje proizvedeno u ovom preduzeću omogućava pogađanje neprijateljskih ciljeva na velikim udaljenostima i sa velikom preciznošću, ističe se u saopštenju.

Ruski ministar dao je nalog da se hitno izvrše izmene raketa sistema "Iskander" i "Kinžal", mobilnih protivvazdušnih sistema i sistema za borbu protiv bespilotnih letelica na osnovu iskustva njihove upotrebe tokom specijalne vojne operacije, dodaje se u saopštenju.

U fabrici su Šojguu predstavljeni gotovi uzorci protivtenkovskog raketnog sistema "Hrizantema S" sa modernizovanim protivtenkovskim vođenim raketama "Hrizantema M", borbeno vozilo "Gibka S", lanser za podršku "Džigit" sa raketama "Verba", kao kao i sistem aktivne zaštite "Arena M".

- Ovaj sistem aktivne zaštite, predviđen za zaštitu od neprijateljskog protivtenkovskog oružja, počeo je sa kvalifikacionim ispitivanjima. Istovremeno radimo na unapređenju sistema za zaštitu od bespilotnih letelica - izjavio je generalni konstruktor KBM Valerij Kašin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading