NESTALI RUSKI AVIONI! Krenuli u izviđanje, niko ne zna šta se desilo s njima

Autor:

Svet

13.02.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti istražuju slučajeve koji su zabrinuli celu zemlju

NESTALI RUSKI AVIONI! Krenuli u izviđanje, niko ne zna šta se desilo s njima

Foto: www.profimedia.rs

Nekoliko ruskih aviona nestalo je sa radara u poslednjih nekoliko nedelja i što je najinteresantnije, niko ne zna šta se s njima dogodilo.

Ruske vlasti istražuju misteriozni nestanak aviona od kojih su samo neki završili u rukama ukrajinskih snaga koje se bore protiv moskovskih trupa, navode ruski mediji.

Ruska bezbednosna služba FSB ispituje navode da je moskovska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Rosaviacija slala ruske civilne avione i helikoptere u "neprijateljske zemlje".

"Savezna služba bezbednosti pokrenula je dva krivična postupka zbog nemara i zloupotrebe ovlašćenja protiv nekoliko zaposlenih Savezne agencije za vazdušni saobraćaj", navodi Izvestija.

Zaposleni su "osumnjičeni za nezakonito uklanjanje 59 zrakoplova i helikoptera iz ruske jurisdikcije".

Određeni broj nestalih aviona koristila je Ukrajina u vojnim operacijama protiv Rusije, izvestila je Izvestija pozivajući se na dva anonimna izvora ruskih policijskih snaga i neimenovani izvor u moskovskom ministarstvu saobraćaja.

Ukrajina je upotrebila nekoliko helikoptera Mi-8, kao i višenamenski strateški vazdušni transporter Il-76 protiv moskovskih snaga u Ukrajini.

Newsweek je kontaktirao rusku Federalnu agenciju za vazdušni saobraćaj, ministarstvo saobraćaja i ukrajinsku vojsku za komentar.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovori na pitanja o istrazi FSB-a, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading