UKRAJINCI OTKRILI BRUTALNU TAKTIKU RUSA: Dolaze u talasima i ne prestaju! POGLEDAJTE HOROR SNIMAK OD 158 SEKUNDI! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.02.2024

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski vojnici se bore protiv ruskih napada u trećoj godini sukoba

UKRAJINCI OTKRILI BRUTALNU TAKTIKU RUSA: Dolaze u talasima i ne prestaju! POGLEDAJTE HOROR SNIMAK OD 158 SEKUNDI! (VIDEO)

Foto: printscreen/telegram/mash


Poručnik Oleksandr Širšin (29) opisuje izazove s kojima se suočava 47. mehanizovana brigada dok se bori protiv ruskih napada u Donjeckoj oblasti. Ukrajinci su nadmašeni po broju vojnika i količini oružja, ali i dalje odlučno brane svoje položaje.

Ukrajinci se bore da zadrže položaje i osiguraju odbrambene linije

Ukrajinci se suočavaju s nedostatkom ljudstva i ključnih zaliha potrebnih za popravke i održavanje oklopnih vozila. Kako im nedostaje artiljerijske municije, moraju pažljivo da je koriste, a jedinice se izmenjuju kako bi se nadoknadio nedostatak ljudstva. Kijev planira izgradnju utvrđenih položaja duž granice s Rusijom i stvaranje dubljih odbrambenih linija u Donbasu.

 

 


Ruski napadi na Avdijevku i strategija Ukrajinaca

Rusi sprovode nemilosrdne napade na Avdijevku, koristeći dronove napunjene eksplozivom i male grupe vojnika kako bi zauzeli nove teritorije. Iako Ukrajinci sada pretežno samo brane svoje pozicije, nastoje da nanesu maksimalne gubitke ruskim snagama i izbegnu dugotrajne bitke.

Ukrajinske taktike i ograničenja

Ukrajinci koriste mine i druge prepreke kako bi usmerili ruske oklopne vozila u zone gde ih mogu pogoditi teškim oružjem. Takođe, koriste bespilotne letelice natovarene bombama kako bi se borili protiv ruskog nadmoćnog artiljerijskog napada. Međutim, ukrajinska vatrena moć je ograničena, a Rusi i dalje dominiraju nebom i nastavljaju sa bombardovanjem.

Teški gubici i strategija Kremlja

Rusi trpe teške gubitke, ali i dalje uspevaju da ostvare manje teritorijalne dobitke. Strategija Kremlja je da izdrži duže od Ukrajinaca, s obzirom na nedostatke u ukrajinskoj artiljeriji. Ukrajinci se suočavaju s rizikom da će morati da plate višu cenu u krvi kako bi održali svoje linije.

Borba na terenu

Ukrajinski vojnici opisuju intenzivne sukobe s ruskim snagama, gde se suočavaju s neprijateljskim napadima i moraju prilagođavati taktiku kako bi stekli prednost. Rusi koriste različite taktike, uključujući napade kroz uske cevi ispod zemlje i zasede.


Iako se Ukrajina suočava s izazovima u trećoj godini sukoba, ukrajinski vojnici nastavljaju hrabro da se bore protiv ruskih napada, koristeći svoje resurse i taktike kako bi održali svoje položaje i nanosili gubitke ruskim snagama.

 

 

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading