MRTVIH NA SVE STRANE: Broj poginulih porastao na 112, vatrogasci ne mogu da ugase čak 161 POŽAR! Potpuna katastrofa (VIDEO)

Autor:

Svet

05.02.2024

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razorni šumski požari u potpunosti su uništili jedan deo zemlje

MRTVIH NA SVE STRANE: Broj poginulih porastao na 112, vatrogasci ne mogu da ugase čak 161 POŽAR! Potpuna katastrofa (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Čileanci neće početak 2024. godine pamtiti po dobrom. 

Prema najnovijem bilansu, od razornih šumskih požara život je izgubilo čak 112 ljudi, dok se više od 350 osoba vode kao nestale.

Vlasti su upozorile da će broj žrtava rasti.

Zvaničnici su takođe rekli da su identifikovana 32 tela, obavljeno je 38 obdukcija, a 10 tela je spremno za slanje porodicama.

 

 

Širom zemlje trenutno gori 161 aktivan požar, saopštila je čileanska nacionalna služba za prevenciju i odgovor na katastrofe (SENAPRED).

Direktor SENAPRED-a Alvaro Hormazabal rekao je za CNN u Čileu da su vatrogasci kontrolisali 102 od tih požara, ali da se još bore sa 40 drugih.

Devetnaest šumskih požara je trenutno pod nadzorom, prenosi Klix.ba.

Predsednik Čilea Gabriel Boric proglasio je vanredno stanje jer se obalni gradovi poput Vina del Mar i Valparaiso guše u dimu te su stanovnici tih gradova bili evakuisani.

 

 

Stanovnici koji žive u centralnim regionima takođe su bili primorani da napuste svoje domove.

Govoreći na konferenciji za medije održanoj posle posete pogođenim područjima u nedelju, Boric je izrazio bojazan da će se broj mrtvih "značajno povećati".

"Ministarstvo odbrane rasporediće više vojnih jedinica u pogođena područja, sa svim potrebnim resursima na raspolaganju. Ponedeljak i utorak su dani nacionalne žalosti za žrtve požara", rekao je Boric.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading