"DOBIĆE LEKCIJU GORU OD VIJETNAMA, IRAKA I AVGANISTANA ZAJEDNO"! Lider Huta otkrio šta čega Ameriku ako napadne Jemen! JEZIVO!

Autor:

Svet

03.02.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Muhameda Alija Al Hutija, Jemen je primio mnoge indirektne poruke i pretnje od Sjedinjenih Američkih Država, uključujući otvaranje unutrašnjih frontova, narušavanje mira i zaustavljanje pomoći

"DOBIĆE LEKCIJU GORU OD VIJETNAMA, IRAKA I AVGANISTANA ZAJEDNO"! Lider Huta otkrio šta čega Ameriku ako napadne Jemen! JEZIVO!

Foto: MOHAMMED HUWAIS / AFP / Profimedia

Muhamed Ali Al Huti, član Vrhovnog političkog saveta jemenske militantne grupe Huti, izneo je jasne stavove o američkom uticaju na dešavanja u Crvenom moru i Jemenu.

Al Huti je upozorio da bi eventualna američka invazija na Jemen mogla da se završi teškim "lekcijama", čak i gorim od onih koje su Sjedinjene Američke Države iskusile u Vijetnamu, Avganistanu i Iraku. On je istakao da zapadni mediji preuzimaju američki narativ o događajima u tom regionu, te da je to deo američkog plana da demonizuje jemenski narod.

- Amerikanci i Britanci su đavoli koji odbijaju da zaustave genocid u Gazi i ukinu opsadu palestinskog, nastojeći zajedno sa Izraelom da militarizuju Crveno more i nastave eskalaciju i agresiju na Jemen. Ako Amerika i Britanija odluče da napadnu Jemen kopnenim putem, čekaće ih teške lekcije još gore od onih sa kojima su se suočili u Vijetnamu, Avganistanu i Iraku - poručio je on .


Al Huti je izneo da Huti imaju nekoliko strategija za poraz Amerikanaca u regionu, uključujući eskalaciju sukoba, medijski terorizam, vojne akcije i pritisak na međunarodne brodarske kompanije. On je takođe istakao da je brodskom plovidbom kroz Crveno more prošlo preko 4.874 brodova bezbedno, uprkos vojnim operacijama protiv izraelskih brodova.

Al Huti je naglasio da je međunarodna plovidba u Crvenom moru bezbedna za brodove, osim za izraelske ili one koji idu ka izraelskim lukama. Takođe je optužio Sjedinjene Američke Države za širenje glasina o nebezbednosti prolaska kroz moreuz Bab al-Mandab, kao i za pritisak na međunarodne brodarske kompanije radi ostvarivanja njihovih ciljeva.

Prema rečima Muhameda Alija Al Hutija, Jemen je primio mnoge indirektne poruke i pretnje od Sjedinjenih Američkih Država, uključujući otvaranje unutrašnjih frontova, narušavanje mira i zaustavljanje pomoći. On je istakao podršku jemenskog naroda Gazi i pozvao SAD da se okrene najboljem rešenju za zaustavljanje agresije ukidanjem opsade naroda Gaze.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading