ŠOKANTNO PRIZNANJE! NA SAMRTI PRIZNAO DA JE NAJTRAŽENIJI BEGUNAC VEČ 50 GODINA: Priča ovog čoveka je zaista neverovatna!

Autor:

Svet

02.02.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život i smrt Satošija Kirišime: Bekstvo dugih 50 godina

ŠOKANTNO PRIZNANJE! NA SAMRTI PRIZNAO DA JE NAJTRAŽENIJI BEGUNAC VEČ 50 GODINA: Priča ovog čoveka je zaista neverovatna!

Foto: shutterstock


Satoši Kirišima, teško bolestan čovek u japanskoj bolnici, iznenadio je policiju pre svoje smrti šokantnim priznanjem. Priznao je da je jedan od najtraženijih begunaca u zemlji, bežeći gotovo 50 godina kao deo radikalne grupe koja je izvodila bombaške napade sedamdesetih godina. Ovo neverovatno priznanje je otkrilo dugo skriveno poglavlje ekstremizma u istoriji Japana i ostavilo policijske vlasti da se nose sa istinom iza Kirišiminih tvrdnji.

Priznanje

Sedamdesetogodišnji čovek, identifikovan kao Satoši Kirišima, pozvao je policiju u svoju bolničku postelju blizu Tokija i otkrio svoj pravi identitet, izražavajući želju da umre pod svojim pravim imenom umesto lažnog identiteta koji je uzeo. Zatim je otkrio do tada nepoznate detalje o bombaškim napadima, osvetljavajući događaje koji su potresli Japan sedamdesetih godina. Uprkos njegovoj saradnji, policija još nije zvanično potvrdila njegov identitet, ostavljajući prostor za skepticizam i dalje istraživanje.

Republika

Foto: društvene mreže

 

 


Život u bekstvu

Rođen 1954. godine, Kirišimino učešće u radikalizmu počelo je tokom studentskih dana na Univerzitetu u Tokiju. Pridružio se militantnoj grupi "Istočnoazijski Antijapanski Oružani Front", odgovornoj za seriju bombaških napada na velike japanske kompanije. Posebno, napad na zgradu Mitsubiši Hevi Industris 1975. godine rezultirao je osam smrtnih slučajeva i preko 160 povređenih, označavajući mračan period u istoriji unutrašnjeg terorizma Japana. Kirišimino navodno učešće u ovim napadima i njegovo kasnije izbegavanje hapšenja održali su misteriju oko njegove izbegličke ličnosti.

Neuhvatljivi begunac

Tokom decenijama dugog statusa begunca, Kirišima je živeo tajnovitim životom, lišen modernih pogodnosti poput mobilnog telefona ili zdravstvenog osiguranja. Primalac je bio u gotovini da bi izbegao otkrivanje i ostao van mreže, izbegavajući policijske vlasti i održavajući niski profil u društvu. Njegova sposobnost da izbegne hapšenje, uprkos tome što je bio jedini od deset članova militantne grupe koji nikada nije bio uhvaćen, privukla je pažnju javnosti i postavila pitanja o efikasnosti policijskih napora u Japanu.

Nasleđe ekstremizma

Ponovno interesovanje za Kirišiminu priču podstaklo je obnovljeno ispitivanje istorije radikalizma i unutrašnjeg terorizma Japana. Uticaj bombaških napada koje je izveo "Istočnoazijski Antijapanski Oružani Front" i dalje odjekuje kroz kolektivno sećanje nacije, služeći kao opomena o potencijalu za nasilje unutar civilnog društva. Nedavni događaji oko Kirishiminog priznanja i kasnijeg odlaska ponovo su zapalili javnu raspravu o nerešenom nasleđu burne prošlosti Japana.

Dok istraživanje Kirišiminog pravog identiteta i njegovo navodno učešće u istorijskim napadima traje, enigma oko njegovog života kao begunca i dalje traje, nudeći uzbudljivu priču koja prevazilazi vreme i odjekuje sa trajnim fasciniranjem pojedinaca koji se suprotstavljaju granicama konvencionalne pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading