SKANDAL! Maskova kompanija ubila najmanje 1.500 životinja užasnim eksperimentima, otkriva šokantan dosije!

Autor:

Svet

02.02.2024

00:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasno testiranje na životinjama u Neuralink projektu

SKANDAL! Maskova kompanija ubila najmanje 1.500 životinja užasnim eksperimentima, otkriva šokantan dosije!

Foto: Profimedia, Shutterstock


Dokumenti objavljeni sa Univerziteta Dejvis u Kaliforniji, otkrili su užasne detalje testiranja na životinjama koja je sprovela kompanija Neuralink u periodu od 2017. do 2020. godine. Testiranje je uključivalo operacije na lobanjama majmuna i njihovo implantiranje, pri čemu su se javili problemi sa implantatima koji nisu pravilno pristajali, što je rezultiralo ekstremnim patnjama životinja.

Ubijeno najmanje 1.500 životinja

Prema dokumentima, Neuralink je ubio najmanje 1.500 životinja, uključujući ovce, svinje i majmune, u svojoj potrazi za čipom koji bi omogućio ljudima da kontrolišu elektronske uređaje svojim umom. Testiranje je dovelo do "sistematskog zanemarivanja" života životinja, a javnost je pozvana da bude skeptična prema tvrdnjama Elona Maska o navodnom razvoju Neuralink implantata.

Detalji testiranja na majmunima

Majmuni su bili podvrgnuti višestrukim operacijama, pri čemu su im izbušene lobanje i implantirane elektrode direktno na mozak. Dokumenti otkrivaju da su neki majmuni imali amputirane delove udova, patili od dijareje i povraćali pre nego što su ubijeni. Takođe, majmuni su bili podeljeni u grupe, pri čemu je jednoj grupi bilo uskraćeno hirurško oporavak, što je dovelo do terminalne procedure.

Užasni protokoli i postupci

Protokoli za upotrebu i negu životinja otkrivaju da su životinje bile primorane da sede u plastičnim kutijama, ponekad i do pet sati dnevno, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost u vezi sa dobrobiti životinja. Implantati veličine četvrtine novčića su pričvršćivani za lobanje majmuna, a neki su čak bili podvrgnuti visoko invazivnim procedurama koje su rezultirale infekcijama i drugim komplikacijama.

Reakcije i istrage

Povodom ovih užasnih otkrića, Komitet lekara za odgovornu medicinu je izdao saopštenje u kojem se ističe da javnost treba da bude skeptična prema Neuralink implantatu, imajući u vidu dobro dokumentovanu istoriju sprovođenja nepotrebnih, aljkavih eksperimenata na životinjama. Dodatno, kompanija je bila pod istragom USDA i Ministarstva pravde zbog kršenja dobrobiti životinja, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost i reakciju članova Kongresa.


Otkrića o užasnom testiranju na životinjama u sklopu Neuralink projekta izazvala su šok i ozbiljnu zabrinutost u javnosti. Detalji testiranja otkrivaju ekstremno zanemarivanje dobrobiti životinja i postupke koji su doveli do patnje i smrti mnogih životinja. Ova otkrića su izazvala reakciju nadležnih organa i postavila pitanje etičnosti i bezbednosti Neuralink implantata.

(Dejli Mejl)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading