ŠTA TO BEŠE NEUTRALNOST: Švajcarska novom odlukom razbesnela PUTINA

Autor:

Svet

01.02.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada se Švajcarska nije ozbiljnije zamerala Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu, ali ovo mu se svakako nikako neće dopasti

ŠTA TO BEŠE NEUTRALNOST: Švajcarska novom odlukom razbesnela PUTINA

Foto: Tanjujg/ap, Printscreen/https://www.youtube.com/@guardiannews

Švajcarska vlada odlučila je da zabrani uvoz ruskih dijamanata u skladu sa najnovijom rundom sankcija Evropske unije u sklopu kažnjavanja Moskve zbog napada na Ukrajinu.

Bern je pristao da usvoji 12. rundu sankcija, koje je Evropska unija primenila u decembru, a među tim merama je i fazna zabrana kupovine i uvoza ruskih dijamanata, preneo je Rojters.

"Švajcarska se na taj način pridružuje merama dogovorenim na samitu Grupe 7 od 6. decembra 2023. čime bi se Rusija lišila ovog važnog izvora prihoda", navodi se u saopštenju vlade.

Britanska agencija navodi da će biti uvedene i zabrane uvoza druge robe koja Rusiji donosi prihod, u šta spadaju sirovo gvožđe i tečni naftni gas, a listi je dodat i izvoz litijumskih baterija, motora za bespilotne letelice, alatnih mašina i delova.

Švajcarska je takođe stavila pod sankcije dodatnih 147 pojedinaca i kompanija, čime je ukupno 1.422 pojedinca i 291 organizacija.

Uprkos činjenici da se trudi da zadrži svoju neutralnost po najvažnijim pitanjima u Evropi, Švajcarska to ne čini kada je u pitanju rat u Ukrajini.

Do sada se nije ozbiljnije zamerala Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu, ali ovo mu se svakako nikako neće dopasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading