JEZIVO! DUMA POVUKLA NIKAD BRUTALNIJI POTEZ! Neverovatno kakav su zakon Rusi doneli!

Autor:

Svet

31.01.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacrt zakona takođe predlaže pooštravanje krivične odgovornosti za lica koja javno pozivaju na aktivnosti usmerene protiv bezbednosti Rusije iz plaćeničkih razloga, političke, ideološke, rasne, nacionalne ili verske mržnje, ili iz mržnje ili neprijateljstva prema bilo kojoj društvenoj grupi.

JEZIVO! DUMA POVUKLA NIKAD BRUTALNIJI POTEZ! Neverovatno kakav su zakon Rusi doneli!

Foto: Tanjug/AP

Ruska Duma, donji dom parlamenta, usvojila je danas zakon o oduzimanju imovine onima koji su osuđeni za širenje lažnih informacija o Oružanim snagama Ruske Federacije i pozivanje na aktivnosti čiji je cilj narušavanje integriteta i bezbednosti Rusije.

Ovim zakonom se uvode mehanizmi za oduzimanje novca, dragocenosti i druge imovine koja se koristi za širenje lažnih vesti o ruskoj vojsci, kao i za finansiranje zločina ili bilo kakvih drugih aktivnosti usmerenih protiv državne bezbednosti.

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin istakao je da će se usvajanjem ovog zakona omogućiti kažnjavanje "izdajnika koji počine zločine protiv svoje zemlje".


Novi zakon predviđa oduzimanje imovine ili novca koji je stečen kriminalnim putem i koji se koristi za finansiranje nezakonitih radnji. Osim konfiskacije imovine, predlog zakona predviđa mogućnost da se sudskom odlukom osobama koje su optužene za zločine protiv bezbednosti Rusije oduzmu specijalna, vojna i druga počasna zvanja i državne nagrade.

Nacrt zakona takođe predlaže pooštravanje krivične odgovornosti za lica koja javno pozivaju na aktivnosti usmerene protiv bezbednosti Rusije iz plaćeničkih razloga, političke, ideološke, rasne, nacionalne ili verske mržnje, ili iz mržnje ili neprijateljstva prema bilo kojoj društvenoj grupi. Cilj donošenja zakona je suzbijanje finansiranja krivičnih dela, kao i drugih aktivnosti usmerenih protiv bezbednosti Ruske Federacije.

Prema ruskim zakonima donesenim prošlog marta, diskreditovanje oružanih snaga ili širenje lažnih informacija o vojsci kažnjivo je dugim zatvorskim kaznama. Novi zakon predstavlja još jedan korak ka zaštiti nacionalne bezbednosti i integriteta Ruske Federacije. Očekuje se da će ovaj zakon omogućiti efikasnije suzbijanje širenja lažnih informacija i aktivnosti usmerenih protiv državne bezbednosti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading