POČINILA ZLOČIN, PA BILA U BEKSTVU 43 DANA: Nakon ubistva Morije Mo ofarbala kosu, operisala nos, pa pobegla iz zemlje - evo kakvu zamku joj je postavila policija!

Autor:

Svet

30.01.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federalne vlasti su izvele izuzetno lukav plan kako bi uhvatile osumnjičenu za ubistvo Morije Mo Vilson iz Teksasa. Lažni oglas za instruktora joge postavljen je s namerom da dovede osumnjičenu pred lice pravde, saopštili su zvaničnici.

POČINILA ZLOČIN, PA BILA U BEKSTVU 43 DANA: Nakon ubistva Morije Mo ofarbala kosu, operisala nos, pa pobegla iz zemlje - evo kakvu zamku joj je postavila policija!

Foto: Credit: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Kada su detektivi identifikovali Kejtlin Armstrong kao osobu odgovornu za smrt 25-godišnje Morije Mo Vilson u maju 2022. godine, usredsredili su se na njeno pronalaženje, s obzirom da je nestala iz Ostina nakon zločina.

Istraga ih je odvela do Kostarike, gde su istražitelji Damien Fernandez i Emir Perez morali tražiti iglu u plastu sena, s obzirom na veliki broj američkih izgnanika u toj tropskoj oazi.

- Imali smo informacije da se nalazi u hostelima u Kostariki. Kostarika je poznata po obilju hostela, zaista ih ima mnogo - izjavio je Perez za CBS.

Napora nije nedostajalo, čak ni kada se potraga suzila na mali planinski grad Santa Tereza. Identifikacija osumnjičene postala je izazov, s obzirom na sličnosti koje su mnoge žene u tom gradu delile s Kejtlin.

U nadi da će privući osumnjičenu, vlasti su odlučile postaviti oglas za instruktora joge.

- Zagrizla je udicu, identifikovala se kao instruktorka joge i izrazila želju da nas upozna u određenom hostelu. To je bila naša šansa - dodao je Perez.

Na sastanku s Kejtlin, Perez je primetio zavoje na njenom licu, povezane s kozmetičkom operacijom koju je prošla kako bi promenila svoj izgled i izbegla hapšenje.

Kejtlin je uhapšena od strane lokalne policije, a u njenom hostelu pronađeni su dokazi o plaćenim plastičnim operacijama, potvrdili su zvaničnici.

Armstrongova je osuđena za ubistvo 16. novembra, dan pre nego što je izrečena kazna od 90 godina zatvora. 

Kejtlin je bila u bekstvu 43 dana.

Na suđenju je otkriveno da je Kejtlin napala biciklistkinju Mo u maju 2022. godine, između ostalog i zbog njenog odnosa s dečkom Kolinom Striklandom.

Mo i Kolin su se profesionalno bavili biciklizmom, a Kolin je svedočio o njihovoj kratkoj romantičnoj vezi koja je nastala tokom raskida s Kejtlin, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading