ŠOK I NEVERICA! Prešla pola sveta da bi se srela s ubicom svoje majke, pa ga izljubila: Otkrivena mračna tajna zakopane Mjuriel! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.01.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U neverovatnom obrtu događaja, Dijana Mekej, ćerka ubijene Mjuriel Mekej, srela se s čovekom koji joj je ubio majku pre više od pet decenija

ŠOK I NEVERICA! Prešla pola sveta da bi se srela s ubicom svoje majke, pa ga izljubila: Otkrivena mračna tajna zakopane Mjuriel! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@SkyNews

Nesvakidašnji susret odigrao se prošlog vikenda, kada je Dijana odlučila da poseti ubicu kako bi saznala gde je zakopao njenu majku pre više od pet decenija.

Dijana poljubila Nizamodina u oba obraza

Dijana je Nizamodina Huseina poljubila u oba obraza kada su se nedavno sreli u njegovom rodnom Trininadu gde je deportovan nakon što je odslužio kaznu od 20 godina zatvora. Ovaj neobičan susret bio je emotivan trenutak u kojem je Dijana izrazila svoju potrebu da otkrije istinu o smrti svoje majke.

- Zdravo, ja sam. Prešla sam sav ovaj put da bih vas videla - rekla je Dijana Huseinu dok ga je poljubila u oba obraza, prema svedočenju prisutnih novinara.

Dijana je Huseina poslednji put videla pre 54 godine nakon što je otkriveno da su Nizamodin i njegov brat Artur greškom oteli i mučili Mjuriel. Braća su otela Dijaninu majku i zahtevali milion funti otkupa. Sve vreme su mislili da su oteli Anu Murdok suprugu milijardera Ruperta Mardoka.

Mjuriel su ubili na farmi u Hertfordširu, a potom su telo zakopali i do dana današnjeg nije pronađeno.

Međutim, kad je Dijana prethodnog vikenda otišla da vidi Huseina, kako navodi Tajms, pokazao joj je na fotografiji farme tačku gde je držao Mjuriel.

Ovde sam je zakopao. Bio sam mlad i plašio sam se brata. Uradio sam ono što mi je rečeno - navodno je Husein rekao Dijani.

Rekao da ga je Mjuriel nazivala sinom što je stvari "činilo još težim".

Dijana ne oprašta zločin - Husein joj treba da bi pronašla telo svoje majke

Nizamodin Husein, koji je poslednji put video Dijanu pre više od pet decenija, iznenadio je javnost priznanjem da je zakopao Mjuriel na farmi u Hertfordširu. Dijana je izjavila novinarima da ne može oprostiti zločin koji je počinio Husein, ali da želi njegovu pomoć kako bi pronašla telo svoje majke i dostojno je sahranila.

Husein, izražavajući kajanje zbog prošlih događaja, tvrdi da želi pomoći Dijani u pronalaženju tela svoje majke, jer oseća da mu vreme ističe.

- Kajem se za sve i voleo bih da mogu da vratim vreme, ali ne mogu. U mojoj glavi je mučenje. Ne mogu da spavam noću i želim da se stavi tačka na ovo. Ustanem i izađem da šetam i tako kilometrima dok me policija ne nađe i ne vrati kući - rekao je Husein novinarima.

Mjuriel Mekej, majka troje dece, oteta je iz svog doma u Londonu pre više od 50 godina. Braća Husein su, greškom verujući da su oteli suprugu milijardera Ruperta Mardoka, otmicu izveli s nesagledivim posledicama. Mjuriel je ubijena, a njeno telo je zakopano na farmi, a do danas nije pronađeno.

Dijana Mekej, sada 84-godišnjakinja, izrazila je svoju želju da pravda bude zadovoljena i da majka bude sahranjena kako dolikuje. Ovo iznenađujuće otkriće može da otvori novo poglavlje u traganju za istinom o zločinu koji je decenijama bio obavijen velom tajne.

Policija je inače pretražila farmu 2022. godine, međutim, Husein tvrdi da su pregledali pogrešna mesta.

- Mislim da morate da ga vidite kao mladića koji je počinio zločin, a ne ovog smešnog starca. Morate da vidite kroz sve to. To je jedini način na koji mogu da se izborim. Bio je mlad i pod uticajem brata koji je bio užasna osoba. Tada nije dugo bio u Britaniji i nikoga nije poznavao. Složio se sa onim što mu je brat rekao da uradi - uverena je Dijana.

Braća osuđena na doživotnu robiju za otmicu i ubistvo

Navodno je plan otmice osmislio Artur koji je 1960. stigao u Britaniju i debelo se zadužio da kupi tu farmu. Njegov brat, koji je 12 godina mlađi, došao je 1969. godine i brat ga je odmah uvukao u otmicu.

Braća su "rols rojs" pratila danima sve vreme verujući da šofer vozi Anu Mardok i tako su zgrabili Mjuriel 29. decembra kad se vratila kući nakon što je kući odvezla svoju kućnu pomoćnicu.

Njen suprug je kasnije stigao kući, zatekao je otvorena vrata i uključeno svetlo, ali ne i Mjuriel. Primetio je da je neko iščupao telefonski kabl iz zida. Stvari iz tašnice njegove supruge bile su rasute svuda po podu...

Dan kasnije Nizamodin je pozvao Dijanu, koja je tad imala 29 godina i dvoje male dece i rekao joj da "mafija ima njenu majku".

Nedugo potom je porodici stiglo pismo koje je Mjuriel napisala u kome je navela da "urade sve da je vrate kući" i da otmičari traže milion funti. Nakon pokušaja da uzmu kofer u kojem je bio novac za otkup, kidnaperi su uhapšeni na farmi u januaru, ali Mjuriel nikad nije pronađena.

Braća Husein su odbila da kažu gde je Mjuriel zbog čega se spekulisalo da su telo iskasapili i bacili ga svinjama. Tokom suđenja braća su krivila jedan drugog za ubistvo.

Obojica su osuđena za otmicu i ubistvo i osuđena na doživotnu robiju. Nizamodin je pušten 1990. godine i deportovan iz Britanije. Godinama nije hteo da otkrije kako je Mjuriel skončala, ali sada tvrdi da je umrla od srčanog udara na farmi i da su on i brat pokušali da joj pomognu.

Tvrdi da se seća tačnog mesta gde je telo zakopao. Rekao je kako je u panici zakopao telo u dubokoj raki koju je iskopao iza kuće.

Nije poznato da li će se vršiti nova prekopavanja terena, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading