HAKAN I SUPRUGA ZA DLAKU IZBEGLI SMRT: Ovo je biznismen na kog je pokušan atentat u Istanbulu - vlasnik moćne imperije, hvalio se novim milionskim ulaganjima!

Autor:

Svet

30.01.2024

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepoznati napadači su danas pokušali atentat na uglednog turskog biznismena i vlasnika kompanije "Solo Holding", Hakana Čengiza, dok je putovao kolima kroz Istanbul sa suprugom Zehrom.

HAKAN I SUPRUGA ZA DLAKU IZBEGLI SMRT: Ovo je biznismen na kog je pokušan atentat u Istanbulu - vlasnik moćne imperije, hvalio se novim milionskim ulaganjima!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@isinuzmani7817

Iako bračni par Čengiz nije povređen u ovom ozbiljnom incidentu, njihov vozač Muhamed Jašar je, nažalost, ranjen u glavu tokom napada.

Napad se odigrao danas oko 11:50 po lokalnom vremenu, kada su napadači na motorima otvorili vatru na Hakanov džip.

Dvojica naoružanih napadača, prekriveni kacigama, prilazila su Hakanovom vozilu s desne strane, dok je osoba na zadnjem sedištu motora otvorila vatru na vozilo.

Na mestu incidenta pronađene su prazne čaure, dok je četiri metka pogodila vozilo. Jedan od metaka je, nažalost, pogodio vozača Muhameda Jašara u glavu, zbog čega je usled teških povreda hitno prebačen u bolnicu.

Policija traga za napadačima.

Čengizova kompanija posluje u mnogim privrednim granama

Hakan Čengiz, predsednik upravnog odbora kompanije Solo Holding, koja posluje u sektorima energetike, nekretnina, turizma i tekstila, postao je meta napadača.

Ova kompanija, s investicijama u četiri zemlje izvan Turske, ima velike planove za budućnost, jer je Čengiz 5. maja prošle godine najavio da će kompanija uspostaviti partnerstvo sa kompanijom RD Insaat, a da će početi da posluje i u građevinarstvu u Ankari, te da će ulaganja biti vredna 20 miliona dolara.

Osim poslovnih uspeha, Solo Holding je bio u centru pažnje zbog privrednih sporova s kompanijom Kervansaray Hotels Group.

- U okviru ugovora koji smo potpisali sa kompanijom Kervansaray Hotels Group, sa žaljenjem smo saznali da je Bursa Kervansaray Thermal Hotel, koji je trebalo da preuzmemo, već prebačen u Kolan Hospitals Group. Pokrenuli smo postupak pred sudom u vezi sa ovim pitanjem i dostavili smo sve ugovore i dokumenta koje imamo sa zvaničnim dokumentima i ugovorima koje imamo - izjavio je tom prilikom Čengiz.

Ovaj atentat ostavlja otvorena pitanja o motivima napada i sigurnosti poslovnog sektora u Turskoj. Policija istražuje incident, dok šira javnost prati razvoj situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading