OVAKO SU PALI NAPADAČI NA CRKVU U ISTANBULU! Napravili su samo jednu grešku, pa su ODMAH UHVAĆENI (VIDEO)

Autor:

Svet

29.01.2024

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mislili su da su dobro isplanirali napad, pa su svakako bili iznenađeni kada su uhvaćeni ovog jutra

OVAKO SU PALI NAPADAČI NA CRKVU U ISTANBULU! Napravili su samo jednu grešku, pa su ODMAH UHVAĆENI (VIDEO)

Foto: https://twitter.com/marcodpIII

Islamska država preuzela je odgovornost za jučerašnji napad na katoličku crkvu u Istanbulu, navodeći da je napad odgovor na poziv vođa IS da se ciljaju Jevreji i hrišćani.

U napadu na crkvu Santa Marija, dva maskirana napadača izvršila su oružani upad tokom nedeljnog bogosluženja u kojem je poginula jedna osoba.

Na snimcima koji su juče preplavili društvene mreže, vide se dva maskirana napadača kako ulaze u crkvu i otvaraju vatru na vernike.

Napadači su vodili računa o tome da im lica ne budu snimljena pre napada, odnosno ulaza u crkvu, međutim, pogrešili su u momentima pre dolaska na mesto zločina.

 

 

Kako je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i najavio, policija će u naredna 24 sata uhvatiti napadače, što se i dogodilo.

Policajci su, paralelno sa fizičkom potragom za napadačima širom Istanbula češljali sve snimke s nadzornih kamera u gradu i napravili su konstrukciju kretanja napadača.

Dva lica sa snimka desetak minuta pre napada nisu imali maske na licima a bili su slično obučeni dok su se na vozilu kretali ka crkvi.

Jedan snimak nadzorne kamere pokazao je njihova lica i uporedo sa izjavama svedoka, oni su uhvaćeni.

Policija je sprovela više od 30 racija tokom večeri u Istanbulu i tom prilikom ispitali su još desetine lica koji su navodno povezani sa zločincima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading