DVA TINEJDŽERA UBIJENA ISPRED SREDNJE ŠKOLE! Napadači još uvek U BEKSTVU!

Autor:

Svet

27.01.2024

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je izazvalo dodatnu zabrinutost i strepnju kako među roditeljima učenika, tako i među lokalnim stanovništvom.

DVA TINEJDŽERA UBIJENA ISPRED SREDNJE ŠKOLE! Napadači još uvek U BEKSTVU!

Foto: Tanjug/AP

U petak oko 12.25 časova po lokalnom vremenu, grupa učenika ekperimentalne srednje škole postala je meta napada maskiranih napadača koji su izašli iz dva vozila i otvorili vatru na njih. U ovom tragičnom incidentu, dvojica dečaka starosti 16 i 17 godina su smrtno stradala, navodi policija Čikaga, prenosi Tanjug.

Iako su nadležne vlasti brzo reagovale na ovaj slučaj, za sada niko nije uhapšen u vezi sa ovim napadom. Ovo je izazvalo dodatnu zabrinutost i strepnju kako među roditeljima učenika, tako i među lokalnim stanovništvom. Policija intenzivno radi na prikupljanju informacija i tragova koji bi mogli dovesti do identifikacije i hapšenja napadača.

Zabrinutost zajednice i reakcije nadležnih organa

Ovaj napad je izazvao veliku zabrinutost među zajednicom, jer se radi o školi koja je poznata po svojim inovativnim pristupima obrazovanju i radu sa učenicima. Gradonačelnik Čikaga, Lori Lightfoot, osudila je ovaj napad i istakla da će grad učiniti sve što je u njenim mogućnostima kako bi se pronašli i privedeni pravdi počinioci ovog zločina.

Bezbednost u školama u SAD-u

Napadi na škole postali su ozbiljan problem u Sjedinjenim Američkim Državama, što je dovelo do intenzivnog razmatranja mera bezbednosti u obrazovnim ustanovama širom zemlje. Ovaj incident dodatno naglašava potrebu za efikasnijim strategijama i preventivnim merama kako bi se zaštitila deca i osoblje u školama od potencijalnih pretnji.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading