DRŽAO ĆERKU ZATOČENU 24 GODINE I NAPRAVIO JOJ SEMDORO DECE, PA PUŠTEN NA SLOBODU! Monstrum dobio uslovnu, pred sudom plakao!

Autor:

Svet

25.01.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo je ispričao kako se kaje zbog onoga što je uradio.

DRŽAO ĆERKU ZATOČENU 24 GODINE I NAPRAVIO JOJ SEMDORO DECE, PA PUŠTEN NA SLOBODU! Monstrum dobio uslovnu, pred sudom plakao!

Foto: Tanjug/AP

Jozef Fricl uskoro bi mogao da izađe na slobodu

Jozef Fricl, osuđen na doživotnu kaznu zatvora u Austriji zbog incesta i smešten u ustanovu za mentalno obolele kriminalce, pušten je na uslovnu slobodu u četvrtak. Odluka o puštanju na uslovnu slobodu doneta je nakon zatvorene rasprave tročlanog veća Okružnog suda u Kremsu, koja je bila zatvorena za javnost, prenose mediji, kako prenosi Telegraf.

On će ostati tamo gde se trenutno nalazi dok odluka ne postane pravno obavezujuća, a Jozef Fricl će biti obavezao da podnosi izveštaje iz oblasti psihijatrije. Odluka nije konačna jer predstavnik javnog tužilaštva nije prisustvovao ročištu. Sud navodi da tužilaštvo ima rok od 14 dana da podnese žalbu. Odluka je doneta nešto pre devet sati, a državno tužilaštvo se još nije oglasilo.

- Bili smo uspešni. Bilo je to dugo saslušanje. Ponovo je ispričao kako se kaje zbog onoga što je uradio. On je zapravo bio blizu suza. Ukratko, sud je došao do zaključka da moj klijent zapravo više nije opasan - rekla je njegova advokatica Astrid Vagner.

Doneta je odluka da se iz pritvorskog centra u zatvoru Štajn premesti u normalnu ćeliju. Ovo bi mogao biti uvod u kasnije, potpuno oslobađanje iz zatvora.

Podsećamo, Jozef Fricl je tokom 24 godine držao svoju ćerku zarobljenu u tamnici u podrumu svoje kuće, gde je sa njom imao sedmoro dece. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora 2009. godine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading