RASKOMADAO DEVOJKU, PA NAPRAVIO GULAŠ OD DELOVA TELA: Jedini zatvorski prijatelj austrijskog manijaka Fricla podjednako UMOBOLAN kao i on

Autor:

Svet

16.01.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fricl je od 2009. godine u zatvoru.

RASKOMADAO DEVOJKU, PA NAPRAVIO GULAŠ OD DELOVA TELA: Jedini zatvorski prijatelj austrijskog manijaka Fricla podjednako UMOBOLAN kao i on

Foto: Tanjug/AP

Jozef Fricl uskoro bi mogao da izađe na slobodu

Jozef Fricl (88), austrijski zločinac koji je decenijama zlostavljao svoju ćerku, držeći je u zatočeništvu i prisiljavajući na rađanje sedmoro dece, ponovo je privukao pažnju javnosti. Psihijatar je utvrdio da je navodno bezopasan za okolinu, pa je njegov advokat podneo zahtev za puštanje iz zatvora ili smeštanje u starački dom.

Fricl je od 2009. godine u zatvoru, a njegova advokatica Astrid Vagner rekla je u intervjuu za Bild da mu je jedini prijatelj bio ozloglašeni ubica Alfred U, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora jer je raskomadao telo mađarske prostitutke, a zatim je od nje napravio gulaš.

Alfred U, kog takođe brani Vagnerova, uhapšen je nakon što je obezglavljeni torzo njegove 28- godišnje žrtve pronađen na dnu jezera Nojzidler na granici sa Mađarskom. Forenzički psihijatar Hajdi Kastner izvestila je o zdravstvenom stanju Fricla, dijagnosticirajući teški poremećaj ličnosti i tvrdeći da je "bezopasan" zbog napredne demencije. Fricl je fizički slab i može hodati samo uz pomoć štapa, prenosi Telegraf.rs.

Vagnerova je otkrila kako Fricl provodi dane u zatvoru, zatvarajući se u svoju ćeliju, gledajući televiziju, uzgajajući paradajz, pišući knjigu o svom životu, vežbajući gimnastiku, brinući o izgledu, i izražavajući želju da živi do stote godine.

Moguće je da će Fricl biti smešten u starački dom ili trajno ostati u zatvorskoj ambulanti, prema izjavi Vagnerove.

Podsetimo, Fricl je svoju ćerku držao u zatočeništvu i zlostavljao je tokom više od dve decenije. Elizabeta, njegova ćerka, pobegla je iz podruma 2008. godine, gde je bila zatvorena od svoje 18. godine. Ona je rodila sedmoro dece, a troje od njih je odgajao Fricl sa svojom suprugom, ubeđujući je da su to deca njihove "odbegle" ćerke. Fricl je osuđen na kaznu zatvora nakon bekstva Elizabete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading