PUTINOVA PALATA NA UDARU: Ukrajinski dron kamikaza uništio skladište nafte u Gelendžiku

Autor:

Svet

25.01.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova palata se ističe po svom podzemnom bunkeru, budoaru za ples na motkama i vinogradu, a udaljena je oko 80 kilometara od mesta napada.

PUTINOVA PALATA NA UDARU: Ukrajinski dron kamikaza uništio skladište nafte u Gelendžiku

Foto: Credit: Alexei Navalny / WillWest News / Profimedia

U noćnom napadu na naftno postrojenje Rosnjefta RN-Marine Terminal u gradu Tuapseu, Krasnodarskom regionu, dron kamikaza je izazvao ogroman požar, četvrti takav incident u poslednjih šest dana.

Postrojenje se nalazi veoma blizu palate ruskog predsednika Vladimira Putina na litici u Gelendžiku, vrednoj više od milijardu evra.

Ova palata se ističe po svom podzemnom bunkeru, budoaru za ples na motkama i vinogradu, a udaljena je oko 80 kilometara od mesta napada. Veruje se da su savremeni sistemi protivvazdušne odbrane bili na oprezu, čuvajući Putinovu rezidenciju.

Napad na skladište nafte u Tuapseu naglašava novi trend u ratovanju, jer Ukrajina koristi bespilotne letelice kamikaze za napade unutar Rusije. Ovo se dešava dok Ukrajina čeka nove isporuke oružja sa Zapada, što dodatno komplikuje geopolitičku situaciju u regionu.

- Vakuumska jedinica je bila u plamenu. Prema preliminarnim informacijama, nema ni žrtava ni povređenih - rekao je za Telegram Sergej Bojko, načelnik okruga Tuapse.

Pre eksplozije u rafineriji nafte u vlasništvu Rosnjefta, čula se vazdušna odbrana, a plamen se proširio na više od 2.150 kvadratnih metara rafinerije. Ova rafinerija sadrži čak 100 tona benzina i 200 tona nafte, a prema preliminarnim informacijama, nema ni žrtava ni povređenih.

Međutim, međunarodni aerodrom u Sočiju je zatvoren zbog moguće opasnosti, što je uzrokovalo kašnjenja i otkazivanja letova ka popularnim destinacijama poput Puketa, Dubaia, Šarm el Šeika i Istanbula. Ovo pokazuje da je napad imao dalje posledice po regionalni vazdušni saobraćaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading