BROJ ŽRTAVA SAMO RASTE: 34 osobe poginule, više od 80 povređenih u KLIZIŠTU

Autor:

Svet

24.01.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci su i dalje na licu mesta, u toku je potraga za nestalima

BROJ ŽRTAVA SAMO RASTE: 34 osobe poginule, više od 80 povređenih u KLIZIŠTU

Foto: Tanjug/AP

Broj poginulih u klizištu u provinciji Junan, u planinskom području na jugozapadu Kine, povećan je na 34, više od 80 je povređenih, dok se 10 osoba vodi kao nestalo, javili su danas kineski državni mediji

Katastrofa se dogodila u ponedeljak nešto pre šest sati ujutru u selu Liangšui u severoistočnom delu Junana, prenosi AP.

Više od 1.000 spasilaca radi po hladnom vremenu i snegu, saopštilo je ministarstvo za vanredne situacije, navodeći da su u ponedeljak dve osobe spašene i oporavljaju se u lokalnoj bolnici.

Pozivajući se na preliminarnu istragu lokalnih eksperata, državna novinska agencija Sinhua prenela je da je klizište izazvano kolapsom strme litice, a urušena masa bila je široka oko 100 metara, visoka 60 metara, debljine oko šest metara.

Ugroženo područje se nalazi oko 2.250 kilometara jugozapadno od Pekinga, sa nadmorskim visinama koje se kreću i do 2.400 metara.

Prirodne katastrofe u Kini su prošle godine dovele do smrti i nestanka 691 osobe, što je dovelo do direktnog ekonomskog gubitka od oko 48 milijardi dolara, saopšteno je iz Nacionalne komisije za borbu sa katastrofama pri ministarstvu za upravljanje vanrednim situacijama.

Poslednja katastrofa dogodila se u ponedeljak kada je više od 10 osoba poginulo dok je više od 120 povređeno u zemljotresu koji se dogodio na jugozapadu Kine kod granice sa Kazahstanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading