NA KORAK SMO OD TREĆEG SVETSKOG RATA, TRAMP ĆE PRODATI EVROPU: Jezivo predviđanje britanskog stručnjaka, a evo šta je tek rekao ZA BALKAN!

Autor:

Svet

22.01.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Edvard Lukas smatra da će se Sjedinjene Američke Države u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima

NA KORAK SMO OD TREĆEG SVETSKOG RATA, TRAMP ĆE PRODATI EVROPU: Jezivo predviđanje britanskog stručnjaka, a evo šta je tek rekao ZA BALKAN!

Foto: Tanjug/Ap, Handout / AFP / Profimedia

Svet je na korak od Trećeg svetskog rata. Vojska Velike Britanije isuviše je slaba da bi u ovom momentu bila neki faktor u sukobu sa Rusijom, Kinom, Iranom ili Severnom Korejom. Još ako u SAD na izborima pobedi Donald Tramp, to će biti potpuna katastrofa.

Britanski novinar i stručnjak na polju bezbednosti Edvard Lukas izneo je u autorskom tekstu u Daily Mailu svoja predviđanja za svet u narednih 5-10 godina i ona su sve samo ne optimistična.

Lukas tvrdi da je svet već jednom nogom u masovnom oružanom sukobu, te da se samo čeka da se neka velika sila zvanično uključi u regionalni sukob da i ostale uskoče u to.

Republika

Foto: Shutestock

 

Autor knjige "Novi hladni rat: Putinova pretnja Rusiji i Zapadu", objasnio je da njegove reči i stavovi o slabosti Velike Britanije da se upusti u rat, te i o sve većoj opasnosti po mir u svetu nisu zastrašivanje, i da se sve temelji na činjenicama i govoru novog britanskog ministra.

Prema rečima ministra Granta Šapsa, Velika Britanija prelazi iz posleratnog u predratni svet.

"Činjenica da se naš ministar odbrane tek sada budi u ovom međunarodnom političkom haosu naglašava koliko su naivne i arogantne bile sve poslednje britanske vlade uništavajući sopstvene oružane snage. Predsednik Francuske Emanuel Makron je pun sebe i nije dobar lider, dok je nemački kancelar Olaf Šolc primer personifikovane neodlučnosti. Tu je jedina kompletna politička ličnost Đorđa Meloni iz Italije", napisao je Lukas.

Potom se osvrnuo na Donalda Trampa i budućnost Balkana i drugih potencijalnih svetskih žarišta.

 

 

"Podrška SAD je sve manja i nestaće ako Tramp pobedi Džoa Bajdena na izborima. Tramp je već 2020. jasno stavio do znanja da je NATO po njemu mrtva tvorevina i rekao je da ako Evropa bude napadnuta, on neće dozvoliti da joj Amerikanci pomognu. Era snažnog vođstva nestala je sa Ronaldom Reganom i Margaret Tačer. Imate Kinu koja se sprema da napadne Tajvan, Venecuelu koja će anektirati deo Gvajane, dok je Balkan rana puna gnoja", napisao je Lukas očito insinuirajući da će prostor Srbije i oko nje biti pogodan za nove sukobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading