PAO AVION SA PUTNICIMA! Sa vrha planine samo se video gust dim, RUSI se odmah oglasili

Autor:

Svet

21.01.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije poznato kako je došlo do pada aviona

PAO AVION SA PUTNICIMA! Sa vrha planine samo se video gust dim, RUSI se odmah oglasili

Foto: Twitter

Avion sa šestoro putnika pao je u planinskoj regiji Badahšan na krajnjem severu Avganistana.

Policija severnog Avganistana dobila je izveštaje o padu aviona navodeći da se nesreća dogodila usred noći kao i da se sa vrha planine video gust dim.

Odmah se oglasila i ruska kontrola leta koja je objavila da se radi o malom putničkom avionu Dassault Falcon 10 u kojem je bilo šest putnika i koji je leteo iz Indije za Moskvu.

Navodno je avion tokom noći obustavio komunikaciju i potom nestao sa radara.

Indijski mediji nisu pisali ništa na ovu temu od jutros, dok nacionalna televizija Avganistana javlja samo da se dogodio pad aviona kao i da se incident istražuje.

Na teritoriji Avganistana, čak i u vazduhu česte su avionske nesreće. Nepristupačni, planinski predeli često ometaju i radare, pa samo iskusniji piloti u stanju su da upravljaju letelicama na ovom području.

Kad smo kod najnepristupačnijih terena u Aziji za avione, ubedljivo najteža "vožnja" je po inače zatvorenoj državi Butan.

Njihov aerodrom u Paru važi za najteži na svetu jer se nalazi u srcu planinskog venca i da bi pilot mogao da mu priđe potrebno je višegodišnje iskustvo u toj oblasti.

U ovom momentu samo osam pilota iz Butana i Azije u stanju su da avion dovedu do cilja u Paru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading