PROJEKTILI PALI TAČNO TAMO GDE SE NALAZE STAMBENE ZGRADE: Rusi OBORILI dva ukrajinska drona iznad Moskve i Sankt Peterburga, najmanje 17 POVREĐENIH!

Autor:

Svet

18.01.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 17 osoba je povređeno, od kojih dvoje teško, nakon što su juče ruski projektili pogodili stambene zgrade u gradu Harkovu.

PROJEKTILI PALI TAČNO TAMO GDE SE NALAZE STAMBENE ZGRADE: Rusi OBORILI dva ukrajinska drona iznad Moskve i Sankt Peterburga, najmanje 17 POVREĐENIH!

Foto: Tanjug/AP/Ukrainian Emergency Service via AP

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je da je protivvazdušna odbrana presrela i uništila dva ukrajinska drona, jednog iznad Moskve, a drugog u okolini Sankt-Peterburga.

Iz ministarstva su na platformi Telegram napisali da se incident dogodio oko 1:30 posle ponoći.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin ranije je na Telegramu objavio kako je protivvazdušna odbrana oborila dron na putu prema prestonici i da su njegove krhotine pale na tlo, prenosi Hina pisanje Rojtersa.

- Nema štete ni povređenih lica - dodao je.

Ruski projektili pogodili područje Harkova

Najmanje 17 osoba je povređeno, od kojih dvoje teško, nakon što su juče ruski projektili pogodili stambene zgrade u gradu Harkovu.

Regionalni guverner Oleh Syniehubov rekao je da su dve rakete S-300 pogodile zgrade u centru drugog najvećeg ukrajinskog grada u utorak kasno, pri čemu je 14 ljudi prebačeno u bolnicu.

- Dve žene su u teškom stanju - naveo je u objavi na Telegramu.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov rekao je da su projektili pogodili “tačno tamo gde nema vojne infrastrukture i tačno tamo gde se nalaze stambene zgrade“.

Ruske snage napredovale su preko regije Harkov ubrzo nakon invazije na Ukrajinu, ali su potisnute brzim ukrajinskim napredovanjem u septembru 2022. godine.

Rusko-okupirana oblast Harkova

Deo oblasti Harkov bio je pod ruskom okupacijom na početku invazije u februaru 2022. godine, ali kontraofanziva ukrajinskih trupa primorala je Ruse na povlačenje na istočnije položaje. Ruske snage sada napreduju ka istoku regiona, fokusirajući se na ofanzivu prema Kupijansku, gde su ostvarile oskudne dobitke, suočavajući se sa ukrajinskom odbranom.

Međunarodni odnosi i sukobi

Napetosti između Rusije i Ukrajine intenzivirale su se u poslednjih nekoliko nedelja, s obzirom na česte napade s obe strane granice. Ukrajina je često bombardovala ruski grad Belgorod i susedna sela kao odmazdu za rusku vatru. Ova situacija nagoveštava produbljivanje sukoba između ove dve zemlje.

Reakcije i strahovanja

Napadi i sukobi između Rusije i Ukrajine izazivaju zabrinutost širom sveta, posebno zbog mogućnosti eskalacije u konfliktu. Svet sa zebnjom gleda na ovu situaciju, s obzirom na potpisivanje velikog međudržavnog sporazuma između Rusije i Irana, s akcentom na vojnoj saradnji, dok se NATO suočava sa navodnim tajnim planom za rat sa Rusijom.

U zaključku, eskalacija sukoba između Rusije i Ukrajine predstavlja ozbiljnu pretnju stabilnosti regiona i zahteva hitno rešavanje kako bi se sprečile dalje žrtve i razaranja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading