OVO SU PRVI SNIMCI JEZIVOG NAPADA NA IRAN! Neprijatelj NEMILOSRDNO tuče, poginule tri žene i četvoro MALIŠANA! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.01.2024

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pakistan je prethodno zvanično saopštio da je pokrenuo raketne napade na teritoriju susednog Irana, dva dana nakon što je iranski napad potpalio odnose ove dve zemlje!

OVO SU PRVI SNIMCI JEZIVOG NAPADA NA IRAN! Neprijatelj NEMILOSRDNO tuče, poginule tri žene i četvoro MALIŠANA! (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@themacrostory

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci pakistanskog raketnog napada na teritoriju Irana.

Navodi se da je Iran saopštio da tri žene i četvoro dece koji su stradali u vazdušnim udarima u pokrajini Sistan i Baludžistan "nisu Iranci".

Takođe se navodi da su udare izvele pakistanske vazduhoplovne snage.

Pakistan je prethodno zvanično saopštio da je pokrenuo raketne napade na teritoriju susednog Irana, dva dana nakon što je iranski napad potpalio odnose ove dve zemlje.

BBC prenosi saopštenje pakistanskih vlasti da su napadi izvedeni na "skrovišta terorista" u iranskoj pokrajini Sistan i Baludžistan.

Iranski mediji su objavili da su u tim napadima stradale tri žene i četvoro dece.

Britanski medijski servis navodi da se ove dve zemlje odavno međusobno optužuju da pružaju utočište ekstremističkim grupama koje vrše napade u pograničnim regionima.

AP navodi da Iran i nuklearnim oružjem opremljeni Pakistan već dugo jedni druge posmatraju sumnjičavo u vezi sa napadima koje izvode ekstremisti.

Podsetimo, Pakistan je izveo niz "vrlo koordinisanih" vojnih udara u iranskoj provinciji Sistan i Baludžistan, saopštilo je danas pakistansko ministarstvo spoljnih poslova.

- Jedan broj terorista je ubijen tokom obaveštajne operacije - navodi se u saopštenju ministarstva.

Da je Pakistan izveo napade na teritoriji Irana, čija su meta bili militanti Baludžistana, saopštio je ranije danas Rojtersu visoki obaveštajni zvaničnik, dva dana nakon što je Iran izveo napade na pakistanskoj teritoriji.

Iranski mediji izveštavaju da je nekoliko projektila pogodilo selo u provinciji Sistan-Beludžistan i da su ubijene tri žene i četvoro dece.

Iran je u utorak saopštio da je gađao baze militanata u Pakistanu povezane sa Izraelom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading