ŠIRI STRAH, OBMANJUJE NAROD I POZIVA NA RAT: Dodik OŠTRO uzvratio Bajdenu posle SKANDALOZNE poruke Amerikanca

Autor:

Svet

20.01.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske iskritikovao je militantni i huškački govor predsednika SAD kojem je očito na pameti samo ratovanje

ŠIRI STRAH, OBMANJUJE NAROD I POZIVA NA RAT: Dodik OŠTRO uzvratio Bajdenu posle SKANDALOZNE poruke Amerikanca

Foto: Tanjug-AP, Dragan Kadić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na komentar američkog predsednika Džoa Bajdena koji je poručio svom narodu u petak da ako niko ne zaustavi Vladimira Putina i Rusiju - sledeće države na njegovom spisku za okupaciju su balkanske.

"Predsednik moćne Amerike obmanjuje javnost, širi strah i poziva na rat. Nekada su narodi ovog kraja bili naivni, stavili su tuđe interese iznad svojih i platili tragičnu cijenu. Srpski narod", rekao je Dodik.

On je istakao da su Srbi na Balkanu posvećeni miru, saradnji i napretku.

"Da biste ostvarili svoje interese, sami snosite troškove. Srbi neće biti moneta ni za čije mito. Zato prestanite da lažete, prestanite da nas huškate jedni na druge. Imamo pravo na budućnost u miru", rekao je Dodik.

Na kraju je dao predlog američkom predsedniku.

"Vi, zapravo, malobrojnim Evropljanima koji vas još slušaju možete preporučiti da Bosna i Hercegovina zaslužuje da počne pregovore sa EU“, rekao je Dodik.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u petak da bi SAD morale da što pre pošalju dodatnu vojnu i finansijsku pomoć Ukrajini jer će u suprotnom Rusija već za nekoliko nedelja pobediti u ratu.

Bajden je s tim u vezi, Evropljanima poput Poljaka ili Mađara, ali i žiteljima balkanskih država poručio da moraju biti svesni činjenice da će biti i one na putu Vladimira Putina ako se u međuvremenu okrenu leđa Ukrajincima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading