ŠTA ĆE RUSIJA TEK URADITI SA BALKANOM? Bajden još jednom prozvao Putina i pokazao Amerikancima O ČEMU JEDINO razmišlja

Autor:

Svet

20.01.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD potvrdio je odavno poznatu tezu da su mu samo ratovi na pameti i da neće dozvoliti da se sukob u Ukrajini tek tako završi

ŠTA ĆE RUSIJA TEK URADITI SA BALKANOM? Bajden još jednom prozvao Putina i pokazao Amerikancima O ČEMU JEDINO razmišlja

Foto: Tanjug-AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden spomenuo je tokom brifinga u Beloj kući države Balkana u kontekstu rata u Ukrajini.

Bajden je upozorio da bi povlačenje američke podrške Ukrajini moglo dovesti do ruske pobede s mogućim širenjem krize na balkanske zemlje.

"Ako odemo i Rusija bude u stanju da izdrži njihov napad i sruši Ukrajinu, šta mislite da će se dogoditi u balkanskim zemljama?", rekao je Bajden.

Prisutne je takođe upitao šta misle da bi moglo da se dogodi na prostoru između Poljske i Mađarske.

Bajdenova administracija vrši stravičan pritisak u Kongresu i Senatu da država obezbedi novu finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini kako bi SAD ostale jako prisutne u ratu, ali republikanska stranka za sada uspešno minira te pokušaje.

Bajden je s tim u vezi upozorio da bi Rusija, u slučaju da Amerikanci ne pošalju pomoć Volodimiru Zelenskom mogla da pobedi u ratu već u narednih nekoliko nedelja, što je naravno, obična propaganda i ništa više.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i direktorka Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns rekli su poslanicima da će Ukrajina ostati bez određenih mogućnosti protivvazdušne odbrane i artiljerije u narednim nedeljama.

Nedavno je i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski upozorio na moguće širenje krize i na Balkanu.

"Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije: Rusija ima dug plan. Bliski istok, biće barem Balkan, ako sada zemlje sveta ništa ne preduzmu. Biće ponovo takva eksplozija", rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mila

20.01.2024 12:37

Prpa deko! Izmiče tlo pod nogama! Ne možete da pljačkate i terorišete kako vam volja!