UBIJEN JE: Izraelska vojska likvidirala AUTORA spornih snimaka, evo šta je sve pokazivao svetu

Autor:

Svet

19.01.2024

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vael Abu Fanuna ubijen je tokom napada Izraelaca na Gazu

UBIJEN JE: Izraelska vojska likvidirala AUTORA spornih snimaka, evo šta je sve pokazivao svetu

Foto: Tanjug/AP

Zamenik šefa propagandne jedinice Islamskog džihada Vael Abu Fanuna ubijen u jučerašnjem vazdušnom napadu na Pojas Gaze.

Kako su saopštile danas Izraelske odbrambene snage (IDF) i bezbednosna agencija Šin Bet, Abu Fanuna je bio odgovoran za objavljivanje video-snimaka te palestinske militantne grupe, uključujući i onih o raketnoj paljbi na Izrael, kao i pravljenje propagandnih video-snimaka izraelskih talaca.

Abu Fanuna je navodno ranije bio na drugim visokim pozicijama u Islamskom džihadu, uključujući mesto pomoćnika Halila Bahtinija, komandanta te palestinske ekstremističke grupe u severnoj Gazi, prenosi Tajms of Izrael.

U međuvremenu, u centralnom pojasu Gaze, IDF kaže da su rezervisti 179. brigade locirali skladište oružja u zgradi nakon što su granate ispaljene na izraelske trupe iz tog područja.

IDF je takođe saopštio da su rezervisti 5. brigade u severnoj Gazi ubili nekoliko operativaca Hamasa u više različitih sukoba, koristeći tenkovsko granatiranje i udare iz vazduha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading