ŠOK NA KLINICI ZA VANTELESNU OPLODNJU: Doktor na prevaru napravio 11 DECE! Potom je uradio još goru stvar

Autor:

Svet

11.01.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni nisu mogli da veruju kada su otkrili šta radi

ŠOK NA KLINICI ZA VANTELESNU OPLODNJU: Doktor na prevaru napravio 11 DECE! Potom je uradio još goru stvar

Foto: Tanjug/AP

Lažni doktor je optužen za višestruko silovanje/Ilustracija

Zaposleni na klinici za lečenje steriliteta u holandskom gradu Lajdenu koristio je sopstvenu spermu da oplodi najmanje 11 žena koje su imale problem da zatrudne, preneli su holandski mediji.

U izveštaju haške TV Omroep Vest, navodi se da je zaposleni to činio u periodu između 1979. i 1985. godine, prenosi Nederland Tajm.

On nije bio registrovan kao donator, a kasnije se ispostavilo da je koristio imena muškaraca donora i podmetao svoju spermu za veštačku oplodnju.

Klinika za lečenje steriliteta SMCG u Lajdenu više ne postoji, ali Medicinski centar Kindervens (MCK), koji upravlja arhivom klinike SMCG, pokušava da dođe do žena koje su se u tom perdiodu lečile od steriliteta i mogućih potomaka bivšeg zaposlenog, koji je, kako navode u Centru, začeo najmanje 11 dece.

Slučaj je izašao na videlo prošle godine kada se pokazalo da dvoje dece donatora koja bi na papiru trebalo da budu u srodstvu, nemaju DNK podudaranje.

Nije poznato šta se dogodilo sa doktorom, ali su žene koje su žrtve ove neviđene prevare najavile kolektivnu tužbu protiv klinike i njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading