DRAGANA JE IMALA TRI SPONTANA POBAČAJA I NEUSPELU VANTELESNU: Posle tuge desilo se ČUDO - ispovest zbog koje ćete plakati!

Autor: NEVENA JAKOVLJEVIĆ

Lifestyle

07.01.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostajala je trudna nekoliko puta, ali nije uspela da održi trudnoću. Verovala je i desilo se čudo.

DRAGANA JE IMALA TRI SPONTANA POBAČAJA I NEUSPELU VANTELESNU: Posle tuge desilo se ČUDO - ispovest zbog koje ćete plakati!

Foto: Nikola Vulikic

Dragana Šundić sa ćerkom Helenom

Dragane Šundić (27) iz Podgorice se neki možda sećaju kao mlade žene koja se borila za potomstvo, zbog čega je morala da prođe kroz određene procedure i sazna kako je biti hrabar kada je najteže. U intervjuu za "Republiku" prvobitno je govorila o tome kako je izgledala procedura vantelesne oplodnje.

Ona je imala tri spontana pobačaja kao i jednu neuspelu vantelesnu oplodnju. Dodatnim ispitivanjima ubrzo saznaje da postoji objašnjenje za njeno stanje.

- Odradila sam nalaz translokacije hromozoma i on je pokazao da imam balansiranu translokaciju hromozoma i da je to razlog mojih spontanih pobačaja. To ne utiče na moje zdravlje, ali utiče na to da imam više spontanih pobačaja, svakako najbolja opcija bila je da idem na vantelesnu oplodnju - počela je ona priču za naš portal.

Posle godinu dana borbe, Dragana i njen partner Janko dočekali su svoje prvo dete, devojčicu Helenu koja sada ima četiri meseca. Borba je trajala dugo, ali je vredelo, a kao najlepši momenat i pečat svega je bio pozitivan test za trudnoću.

Foto: Nikola Vulikic

Dragana Šundić ima devojčicu Helenu

- Kada sam videla pozitivan test za trudnoću nakon vantelesne bila sam presrećna i nisam mogla da poverujem - rekla nam je Dragana.

Prvi trenutak spajanja majke i ćerke bio je neprocenjiv, a svoje utiske podelila je sa nama.

- Tada kada sam je ugledala, taj trenutak je bio čaroban. Nisam mogla da verujem da sve što sam prošla u životu se završilo i da držim svog anđela u rukama - kaže ona i objašnjava da se ubrzo vratila svakodnevnici:

- Brzo sam počela da radim i vratila sam se svakodnevnici. Posle samo 18 dana sam se vratila jer imam svoj privatni biznis. U početku jeste bilo teško, ali sada se super snalazim, ona je beba za poželeti. Iako sada radim, prija mi taj trenutak kada se uželim bebe i zato jedva čekam da se vratim kući i da uživamo zajedno.

Nikada ne znate kroz šta neko prolazi, stoga je Draganina priča ponovo podsetnik da budete oprezni kada dajete komentare o ovako osetljivim temama.

 - Komentara je bilo i previše. Ljudi ne shvataju da ne treba da postavljaju takva pitanja, možda u početku kada sam prolazila kroz vantelesnu oplodnju su me takvi komentari povređivali, ali posle nisu jer nisam htela to sebi da dozvolim. Ja sam prelomila da želim da se borim za potomstvo, uvek sam verovala da ću da rodim svoje dete - rekla nam je ona.

Sada kada joj se ostvarilo sve što je ikada želela, za sve ima važnu poruku.

- Svima bih poručila da veruju. Koliko god da je teška borba za potomstvo, moraju da veruju. Čak i da ne uspeju iz petog puta da se trude i da nastave dalje. Sada kada imam dete, taj period mi je toliko promenio život i toliko sam sebe izgradila, da sam zapravo ponosna na sebe što sam ovakva kakva jesam - zaključuje ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading