OGLASILA SE NEMAČKA VLADA POVODOM PROTESTA! Otkriveno da li će popustiti - zemlja pod totalnom blokadom!

Autor:

Svet

08.01.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog protesta poljoprivrednika obustavljen je rad i u fabrici Folksvagena.

OGLASILA SE NEMAČKA VLADA POVODOM PROTESTA! Otkriveno da li će popustiti - zemlja pod totalnom blokadom!

Foto: Philipp Schulze/dpa/dpa via AP/Tanjug

Nemačka vlada ne razmatra izmene svojih planova za postepeno ukidanje poljoprivrednih subvencija, uprkos protestu poljoprivrednika, izjavio je danas portparol vlade.

- U vladi ne razmišljaju o bilo kakvoj promeni planova - rekao je portparol na konferenciji za medije, prenosi Rojters. Dodao je da je vlada ta koja "na kraju mora da donese odluku i da sprovodi promene, koje ne mogu uvek da se dopadnu svima".

Poljoprivrednici, koji se protive planu vlade o smanjenju subvencija za gorivo u sklopu prilagođavanja saveznog budžeta, nameravaju da organizuju nedeljni protest. Žele da prvi dan njihove akcije obeleže blokadom saobraćaja. Hiljade traktora već su na putevima, učestvujući u protestu koji nemački poljoprivrednici najavljuju kao najmasovniji u istoriji.

Zbog protesta poljoprivrednika obustavljen je rad i u fabrici Folksvagena u Emdenu, u istočnoj Friziji.

U Rajni-Platinat blokirani su autoputevi oko Majnca, a očekuje se da će se veliki broj traktora okupiti u Alcaju i odatle krenuti ka Majncu, prenosi nemački Špigel.

U saveznoj državi Sarlandu konvoji traktora izazvali su poremećaj saobraćaja, posebno na severu te države, a u Severnoj Rajni-Vestfaliji policija je zatvorila raskrsnicu na putu zbog prekida u saobraćaju koji su izazvali traktori.

U Bremenu se očekuje dolazak do 2.000 vozila, u Diseldorfu šest skupova sa traktorima i jedan sa kamionima, dok je Hamburg napred upozorio na haos u saobraćaju, navodi Špigel.

U Berlinu je planiran protest ispred Brandenburške kapije, a protest se očekuje i u Kelnu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading