JEDNI BEŽE OD RAKETA, DRUGI SLAVE BOŽIĆ: Srceparajući prizor u Belgorodu gde ništa nije kao što je nekad bilo

Autor:

Svet

07.01.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ukrajinskim napadima 30. decembra u Belgorodu poginulo je 25 ljudi, rekli su tamošnji zvaničnici, a raketni i napadi dronovima nastavljeni su tokom ove nedelje

JEDNI BEŽE OD RAKETA, DRUGI SLAVE BOŽIĆ: Srceparajući prizor u Belgorodu gde ništa nije kao što je nekad bilo

Foto: Tanjug/AP/HOGP

Više od 100 stanovnika ruskog pograničnog grada Belgoroda evakuisano je u oblast dalje od ukrajinske granice, saopštili su lokalni zvaničnici.

"U ime regionalnog guvernera Vjačeslava Gladkova upoznali smo prve stanovnike Belgoroda koji su odlučili da se presele na najbezbednije mesto. Više od 100 ljudi je smešteno u naše centre za privremeni smeštaj", rekao je Andrej Česnokov, načelnik okruga Stari Oskol, koji se nalazi oko 115 kilometara od Belgoroda.

U ukrajinskim napadima 30. decembra u Belgorodu poginulo je 25 ljudi, rekli su tamošnji zvaničnici, a raketni i napadi dronovima nastavljeni su tokom ove nedelje, prenosi AP.

Rusko vojno osoblje obeležava pravoslavni Božić na frontu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su vojni sveštenici predvodili molitvene službe na liniji fronta danas i na Badnje veče.

Republika

Foto: Profimedia

Posledice ukrajinskog granatiranja Belgoroda

Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pridružile su se porodice vojnih lica koja su poginula u ratu u Ukrajini na bogosluženju za Badnje veče u njegovoj rezidenciji u Novom Ogarjevu, zapadnom predgrađu Moskve.

"Mnogi naši ljudi, naši hrabri, herojski momci, i sada su, tokom praznika, ratnici Rusije i sa oružjem u ruci brane interese naše zemlje, rekao je on prisutnim porodicama, saopštila je pres-služba Kremlja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading