SKANDALOZNE TVRDNJE IZ ''PEDOFILSKIH DOKUMENATA'': Klinton upao u prostorije ''Veniti fera'' i urlao: Ne objavljujte ništa o Epstajnu!

Autor:

Svet

05.01.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedavno objavljenim sudskim dokumentima u vezi sa slučajem Džefrija Epstajna, došlo je do otkrića da je Virdžinija Džufri tvrdila da je bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Bil Klinton, lično intervenisao kako bi sprečio planirano objavljivanje priče o Epstajnu u čuvenom časopisu "Veniti fera".

SKANDALOZNE TVRDNJE IZ ''PEDOFILSKIH DOKUMENATA'': Klinton upao u prostorije ''Veniti fera'' i urlao: Ne objavljujte ništa o Epstajnu!

Foto: Tanjug/AP

Tvrdnje su došle iz mejla Džufri iz maja 2011. godine, u kojem je opisala događaje tokom promocije svoje knjige.

''Nije se dogodilo''

Prema Džufri, Bil Klinton je navodno ušetao u prostorije "Veniti fera" i zahtevao da se zaustavi planirano objavljivanje članaka o trgovini seksom njenog dobrog prijatelja Džefrija Epstajna. Portparol tadašnjeg urednika časopisa, Grejdon Kartera, demantovao je ove tvrdnje, tvrdeći da se "kategorički nije dogodilo".

Vord je u svom podkastu iz 2022. rekla da joj je Epstajn pretio, rekavši joj: "Ovde imam izveštaje o tebi, tvom mužu – imam sve pod suncem što su mi poslali ljudi koji žele da budu od pomoći."

Osim toga, novi dokumenti ukazuju na to da je sam Džefri Epstajn sprečio objavljivanje izveštaja novinarke Viki Vord, koja je intervjuisala sestre Mariju i Eni Farmer o njihovom zlostavljanju od strane finansijera pedofila. Vord je u svom podkastu iz 2022. godine izjavila da joj je Epstajn pretio posedovanjem kompromitujućih informacija o njoj i njenom suprugu.

Bivši urednik "Veniti fera", Grejdon Karter, takođe se nalazi pod lupom nakon tvrdnji Viki Vord da je 2003. godine uklonio njene optužbe o Epstajnu, navodeći da to nije bilo u skladu sa pravnim standardima.

Klinton, koji sada ima 77 godina, dugo je insistirao da su njegove veze sa Epstajnom bile na profesionalnoj osnovi, da bi pomogao rad Кlintonove fondacije. Insistirao je 2019. da je tokom četiri putovanja Epstajnovim privatnim avionom, 2002. i 2003. godine, uvek bio u pratnji pratnje osoblja i agenata Tajne službe.

Podsećamo, brojni sudski dokumenti koji identifikuju osobe povezane sa ozloglašenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom objavljene su u sredu.

Sve ove informacije dodatno povezuju visokorangirane ličnosti sa Epstajnom, uključujući princa Endrjua, bivšeg predsednika Bila Klintona i Donalda Trampa.

Svi pomenuti negiraju bilo kakvu saradnju sa Epstajnom i tvrde da nisu umešani u zlostavljanje maloletnica. Ipak, novi sudski dokumenti donose nove detalje o povezanosti ovih ličnosti sa ozloglašenim finansijerom. Očekuje se dodatno istraživanje i analiza ovih informacija u danima koji slede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading